Aktüel


Akın, Kainat Güzellik Yarışması'nda dereceye giremeyen Arslan'a destek verdi. Arslan'la ilgili konuşan Akın, "Ben ülkemizi temsil eden tüm kadınlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Destek olacağız, sahip çıkacağız. Bu bir platformdur, orada tecrübe kazanacaksınız. Onun dışında çok şey var hayatta. Ben kendi dönemimde böyle baktım olaya" dedi.

Kainat Güzellik Yarışması'nda ilk 30'a giremeyen Ceren Arslan, yarışmada hakkının yendiğini söylemişti.

Arslan, 1'inci seçilen Fatima Bosch Fernandez'e, babası Bernardo Bosch'un Miss Universe CEO'su Raul Rocha ile iş bağlantısı olduğundan torpil yapıldığı iddiası için şöyle konuşmuştu:

"Evet, ben de böyle hissettim. O haksızlığı birçok anlamda hissettim. Bunları daha sonra belgelerle konuşacağım, kanıtlı şekilde. İlk 30'da olmayı kesinlikle hak ediyordum. Türk halkının verdiği oylar bile bunu başlı başına hak ediyor. Bir yarışmacı düşünün; dört-beş kategoride birinci oluyor. Ama o kişiyi ilk 30'a almayan bir kurul vardı."

Öte yandan Miss Universe 2025 yarışmasında yaşanan krizler sonrasında, bazı katılımcıların unvanlarının iade edildiği açıklanmıştı.

İKİ YARIŞMACI TACLARINI GERİ VERMİŞTİ

Miss Universe 2025'te Meksikalı Fátima Bosch’un birinciliği sonrası başlayan tartışmalar büyüdü. Bu yıl Miss Universe 2025 yarışmasında yaşanan krizler sonrasında, bazı katılımcıların ünvanlarını iade ettiği açıklandı.

Olivia Yacé (Fildişi Sahili) ve Brigitta Schaback (Estonya) yarışmanın hemen ardından sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarla aldıkları ünvanları ve yarışmayla ilişkili tüm bağlarını kopardıklarını duyurdu.

Yacé, Instagram’dan paylaştığı mesajında, yarışma süresince edindiği deneyimlerin kendisine değer kattığını ancak “saygı, itibar, mükemmellik ve eşit fırsat” gibi kendi değerlerine sadık kalmak adına bu kararı aldığını ifade etti. 

Schaback’ın da benzer gerekçelerle ünvanını bıraktığı bildirildi.

patronlardunyasi.com