Ayşegül Çapan en büyük projesini açıkladı: İhracat üsleri kurmak

Ayşegül Çapan en büyük projesini açıkladı: İhracat üsleri kurmak

Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçı Birlikleri (İDDMİB) 28 Nisan’da yeni yönetim için seçime gidiyor.

Ayşegül Çapan en büyük projesini açıkladı: İhracat üsleri kurmak
16px
24px
26.04.2022 09:14
ABONE OLgoogle

İDDMİB, iki liste ile seçime gidiyor. Seçimlerde İhracat Dostluk Grubu’nun liderliğini Ayşegül Çapan yapıyor.

Ayşegül Çapan, uzun yıllardır sektörün içinde olduğunu söyleyerek, "50 yıllık bir alüminyum yassı mamül üretimi yapan Korumaz  Kardeşler Alüminyum Sanayii şirketinin 20 yıldır yönetim kurulu başkanlığını icra ediyorum. Aynı zamanda sektörümü temsilen İstanbul Sanayi Odası'nda meclis üyesiyim. TOBB'da kadın girişimciler kurulundayım. Aynı zamanda da İDDMİB'in de 3 dönemdir yönetim kurulu üyesiyim. Epey bir tecrübem var. Tahsin Öztiryaki Akademisi'nde başarılı bir öğrenciliğim var. Bu konudaki tecribelerimi başkan adayı olarak değerlendirmek istedim. Yönetim kurulunda 5 kadın var. Ağır sanayide kadın yönetici az. Bu dönem 5 kadın yönetici ile yola devam edeceğiz" dedi.

Tabana yakın olduklarını sürekli sektörün içinde olduklarını vurgulayan Çapan, "Biz tabana yakınız. Sektörümüzün ihtiyaçlarını projelendirdik. Daha önce başlattığımız projeler aynen devam edecek. Bizim yaptığımız tüm projeler katma değerli ihracatı artırmak üzerine oluşturuldu. İhracatımız hem rakamsal hem de miktar olarak arttı. Bu devam edecek" dedi.

EN BÜYÜK PROJE İHRACAT ÜSLERİ KURMAK

Projelerini açıklayan Ayşegül Çapan, 28 Nisan’daki seçimden sonra yönetime geldiklerinde; sektörel ihracat üsleri kuracaklarını, ihracatın tüm birimlerini harekete geçirecek İDDMİB Akedemi’yi ve sürdürülebilirlik doğrultusunda Yeşil İDDMİB’i oluşturacaklarını, İDDMİB Finans ile kazancın daha doğru kullanımını sağlayacaklarını, İDDMİB Tedarik ve İDDMİB 2030 ile yeni bir yol haritası çizerek dönüşüm gruplarıyla sanayinin ihtiyaçlarına cevap vermeyi planlayacaklarını söyledi. 

En büyük projesinin ihracat üsleri kurmak olduğunu kaydeden Çapan şunları kaydetti;

Bizim projelerimiz arasında ihracat üsleri kurmak var. İçinde bulunduğumuz konjentür gereği Türk ürünlerine talep çok arttı. Bizim kendi alüminyum sektöründe bile en küçük işletmelerin daha üç aylık kapasiteleri dolu. Biz bu rüzgarın devamlı kalıcı olmasını istiyoruz. Dolayısyla ülke ekonomisi kalkınsın istiyoruz. Bununla ilgili ihracat üsleri teklifimiz var. İlgili makamlara ilettik. Bu talebin karşılanması için her firmanın yatırım yapması gerekiyor. Şirketler olarak mizim elimizde mevcut sermayemiz var ama bu para istediğimiz yatırımı karşılamıyor. Biz diyoruz ki ilgili makamlara, "Biz sermayemizi techizat ve makinalara yatıralım. Bize ihtiyaç duyulan arsayı siz verin. Bu OSB gibi olmasın. Daha komplike bir yapı olsun. İçinde AR-GE merkezleri, sertifikasyon belgelerini alabileceğimiz kurumlar olsun. Dünyanın kabul ettiği merkezler olsun. Buralarda istihdam artacak. Artan istihdamla etrafında konut ve yaşam alanları oluşturulacak. Böyle bir kompleksten bahsediyoruz. Bunun tüm rakamlarını çalıştık. Tekliflerimizi ilgili makamlara yaptık. Gelsek de gelmesek de bunun olması gerekiyor. Bu bir ihtiyaç. Bununla ilgili geçen hafta Ankara'da toplantı yaptık. Detay istediler. Tüm detayları anlattık". 

Tahsin Öztiryaki de, ihracat üslerinin Türkiye'nni her yerinde olabileceğini söyleyerek, "Bu proje tarım alanı olmayan Türkiye'nin herhangi bir yerinde olabilir. Sadece İstanbul ve çevresinde değil Türkiye'nin her yerinde olabilir. Bu çok önemli proje" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde