“Mesleki Yeterlilik” belgelendirme faaliyetleri devam ediyor

“Mesleki Yeterlilik” belgelendirme faaliyetleri devam ediyor

Polisan Kansai Boya,  sektöre yeterli bilgi birikimine sahip, işinin ehli, nitelikli ustalar kazandırmak amacıyla yeni dönemde boya ve ısı yalıtım ustalarına yönelik Mesleki Yeterlilik Kurumu ile birlikte “Mesleki Yeterlilik Belgesi” belgelendirme faaliyetleri devam ediyor.

“Mesleki Yeterlilik” belgelendirme faaliyetleri devam ediyor
16px
24px
27.09.2019 13:03
ABONE OLgoogle

Polisan Kansai Boya, 4 Nisan 2015 tarihinden itibaren inşaat sektöründe istihdam ve iş kalitesinin artması için çalışan ustalara Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma zorunluluğu getirilmesiyle birlikte Policlub üyesi boya ve ısı yalıtım ustaları için başlattığı “Mesleki Yeterlilik Belgesi” belgelendirme faaliyetlerini, yeni dönemde de sürdürüyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda değişiklik yapılmasına izin veren 6645 sayılı kanun ile zorunlu hale gelen, Kasım ayı sonuna kadar sahip olunması gereken ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen Mesleki Yeterlilik Belgesi ile Polisan Kansai Boya, sektöre yeterli bilgi birikimine sahip, işinin ehli, nitelikli ustalar kazandırmaya devam ediyor.

Polisan Kansai Boya Genel Müdürü Erol Mizrahi, yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi:

“Boya ve ısı yalıtım sektörüne büyük katkı sağlayacağına inandığımız, yetkin ustaların kalitelerinin, resmi bir kurum olan Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belgelendirildiği ve işin en önemli kısmı olan uygulamanın güvence altına alınacağını düşündüğümüz bu çalışmada katkımız olmasından gurur duyuyoruz. Sektöre faydalı olacak tüm çalışmaların içinde olmaya devam edeceğiz.”

Mesleki Yeterlilik Belgesi ile “Yetkin Usta” Olma Hakkı

Türkiye Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından desteklenen ve takip edilen belgelendirme sistemi, hem reel sektörün hem de ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağlıyor. Sektörün yetkin kuruluşları HACE ve EGEBELGE firmaları ile yapılan protokol sonucunda yılsonuna kadar 3 bin ustanın belgelendirilmesi hedefleniyor.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olarak onaylanmış firmalarca yapılacak ölçme ve değerlendirmeler ile ustalara uluslararası düzeyde akredite olmuş Mesleki Yeterlilik Belgesi veriliyor. Sınavda başarılı olan ustaların sınav ücretleri ve belge masraf karşılığı “İşsizlik Sigortası Fonundan” karşılanıyor. Ustaların sınava girmesi için bir ön şart bulunmazken sınav, teorik ve uygulama olmak üzere 2 aşamalı olarak yapılıyor.

Sınavlarda ustaların düşünme, bilgi ve becerilerinin yetkinliği ölçülüyor. Alınan Mesleki Yeterlilik Belgesi 5 yıl boyunca geçerli olacaktır. Ustaların 18 ay sigortalı çalışmaları ve 5 yılsonunda yetkinliklerini kanıtlamaları durumunda Mesleki Yeterlilik Belgelerinin süresi 10 yıla uzatılabiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde