Dolar
42,5667
0,08%
Euro
49,638
-0,07%
Sterlin
56,8344
0,03%
Bitcoin
3.821.000
-2,62%
BİST-100
11.007,37
0,81%
Gram Altın
5.743,093
-0,22%
Gümüş
58,32
2,03%
Faiz
37,98
0,00%

Tekel Sigara’da üçüncü satış denemesi ekimde

2001'den bu yana satışı yönünde bir kaç deneme yapılan Tekel'in sigara bölümü için Ramazan sonrası yeniden ihaleye çıkılacak

14.09.2007 10:12
Haberi paylaşın
Tekel Sigara’da üçüncü satış denemesi ekimde
16px
32px

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Tekel Sigara İşletmesi'nin özelleştirmesi için Ramazan ayı sonrasında ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Danışman şirket, Tekel Sigara için potansiyel alıcılarla görüşmeye başlarken, bir kaynak 'Yapılan çalışmalara göre ÖİB, Tekel Sigara'yı ekim ayı içinde ihale ile satışa çıkarmayı planlıyor' dedi. Tekel Sigara'nın özelleştirmesinde danışmanlık hizmetini Citigroup veriyor. Temmuzda yapılan genel seçimlerden önce Tekel Sigara'nın satışa çıkarılması öngörülmüştü.

TALİPLER AYNI

ANCAK Tek-Gıda İş Sendikası ile Türk-İş Konfederasyonu'nun karşı çıkması üzerine, özelleştirmenin seçim sonrasına bırakılmasına karar verilmişti. Sektör uzmanları Tekel Sigara ile ilgilenen yatırımcılar arasında British American Tobacco, Imperial Tobacco ile bazı uluslararası fonlar ve birkaç yerli yatırımcının yer aldığını belirtiyorlar. Tekel Sigara'nın piyasa payı yüzde şu anda 40'lar düzeyinde bulunuyor. Tekel'in pazar payı ÖİB'e devir tarihinde yüzde 58 dolayındayken geçen sürede bir ara bu oran yüzde 37'ye kadar düştü. Ancak daha sonra alınan önlemlerle pazar payı yüzde 40'lara çıkarıldı.

İKİ İHALEDEN SONUÇ ÇIKMADI

TEKEL'İN pazardaki yerini sağlamlaştırmak için sigara harmanlarında değişiklikler yapılmıştı. Tekel Sigara için daha önce iki kez ihale açılmış, fakat sonuç alınamamıştı. ÖİB'nin Tekel Sigara için Aralık 2004'te açtığı ihaleye teklif gelmemişti. 2003'te blok hisse satış yöntemiyle açılan ilk ihalede ise Japan Tobacco'nun verdiği 1.15 milyar dolarlık en yüksek teklif yetersiz bulunmuş ve ihale iptal edilmişti.

benzer haberler
Katar merkezli Al-Daar Investments'ın Türkiye planı; üç yılda 350 milyon dolar yatırım
Katar merkezli Al-Daar Investments'ın Türkiye planı; üç yılda 350 milyon dolar yatırım