Dolar
42,5825
0,03%
Euro
49,5952
0,02%
Sterlin
56,7808
0,00%
Bitcoin
3.857.298
-0,12%
BİST-100
11.192,99
0,03%
Gram Altın
5.749,582
0,19%
Gümüş
58,58
0,78%
Faiz
37,98
0,00%

Suudi Arabistan, yabancıların ülkede gayrimenkul satın alabilmesini sağlayan dijital platformu 22 Ocak'tan itibaren kullanıma açacak

Suudi Arabistan, yabancıların krallık sınırları içinde gerçekleştirdiği tüm gayrimenkul alım-satım işlemlerini kayıt altına alacak yeni dijital platformunu devreye aldı. “Saudi Properties” adı verilen portal, Gayrimenkul Genel Otoritesi (Rega) tarafından bu ay düzenlenen Cityscape Global etkinliğinde tanıtıldı.

08.12.2025 08:07Güncelleme: 08.12.2025 09:50
Suudi Arabistan, yabancıların ülkede gayrimenkul satın alabilmesini sağlayan dijital platformu 22 Ocak'tan itibaren kullanıma açacak
16px
32px

Rega’dan yapılan açıklamaya göre platform, yabancı yatırımcılara gayrimenkul satın alırken güvenli, kolay ve tamamen dijitalleşmiş bir süreç sunacak. Yabancılar 22 Ocak itibarıyla ülkenin tüm şehirlerinde mülk satın alabilecek.

TÜM İŞLEMLER TEK PORTALDA

Yeni platform; ilan tarama, geliştiricilerle iletişim kurma, başvuru yapma, uygunluk doğrulama ve çeşitli kurumlarla bağlantı kurma gibi tüm mülkiyet süreçlerinin resmi kapısı olacak.

Önümüzdeki ay yürürlüğe girecek Yabancıların Gayrimenkul Edinimi Yasası kapsamında Rega, yabancı mülk sahipliğini 2026 Ocak’ında Riyad’da düzenlenecek Gayrimenkul Gelecek Forumu’nun ana temaları arasına aldı.

4 MİLYON RİYAL ÜZERİ ALIMA "ÖMÜR BOYU OTURUM" HAKKI

Bu ay AGBI’nin haberinde, Suudi Arabistan’ın belirli bir eşik üzerinde mülk satın alan yabancılara “ömür boyu oturum izni” vereceği aktarılmıştı. Dar Global CEO’su Ziad El Chaar, “4 milyon SAR’ın üzerinde (yaklaşık 45,3 milyon TL) bir ev satın alırsanız, ömür boyu oturum hakkı elde ediyorsunuz” açıklamasında bulundu.

YABANCILARA PAYLI MÜLKİYET DÖNEMİ

Rega CEO’su Muhammed El-Süleyman, yabancılar için paylı (fractional) mülkiyet uygulamasının da başlatılacağını duyurdu. Bu adımın, Suudi Arabistan’ın yıllık doğrudan yabancı yatırım girişlerini 2030’a kadar 100 milyar dolara çıkarma hedefini desteklemesi amaçlanıyor.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
RAMS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dev­ran Bülbül duyurdu, Maslak'ta en büyük dönüşüm
RAMS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dev­ran Bülbül duyurdu, Maslak'ta en büyük dönüşüm