İspanya'da Başbakan Pedro Sanchez'in lideri olduğu Sosyalist Parti'nin Madrid'deki genel merkezinde yolsuzluk suçlamasıyla arama yapıldı
İspanya’da Başbakan Pedro Sanchez’in liderliğini yaptığı Sosyalist Parti’nin Madrid’deki genel merkezinde polis arama yaptı. Yolsuzluk ve yasa dışı finansman iddiaları ülke siyasetini sarsarken, operasyonun Sanchez hükümeti üzerindeki baskıyı artırması bekleniyor.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, güvenlik güçleri soruşturma kapsamında bilgi ve belge toplamak amacıyla parti merkezine giriş yaptı. Operasyonu gerçekleştiren Sivil Muhafız Teşkilatı ise soruşturmanın gizli yürütüldüğünü belirterek detay paylaşmadı.
YOLSUZLUK VE YASA DIŞI FİNANSMAN İDDİALARI
Soruşturmanın merkezinde, iktidardaki Sosyalist Parti ile bağlantılı olduğu öne sürülen olası bir yasa dışı finansman ağı bulunuyor. Savcılık ve güvenlik birimlerinin uzun süredir bazı mali hareketleri inceleme altında tuttuğu ifade ediliyor.
SANCHEZ HÜKÜMETİ ÜZERİNDEKİ BASKI BÜYÜYOR
Operasyonun zamanlaması ise İspanya siyasetinde dikkat çekti. Son dönemde eski Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero ve Başbakan Pedro Sanchez’in yakın çevresiyle ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddiaları kamuoyunda geniş yankı uyandırıyordu.
patronlardunyasi.com















