TÜSİAD tarafından üçüncüsü düzenlenen "Dijital Türkiye Konferansı", yarın gerçekleşecek. “Teknolojik Sıçrama: Yüksek Teknoloji ile Dijital Çağa Uyum” temasıyla düzenlenecek konferansta, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken küresel rekabet gücünü arttırmak amacıyla dijital dönüşümü etkin şekilde gerçekleştirmek ve yarattığı fırsat alanlarını değerlendirmek için gereken Dijital Türkiye Vizyonu ele alınacak.
YARININ EKONOMİSİNDE BAŞARI TEKNOLOJİK SIÇRAMADAN GEÇİYOR
Yaşadığımız dünyanın dinamikleri hızlı dönüşüyor. Teknolojinin gelişimiyle beraber “dijital” kavramının merkezde olduğu bir dünya ortaya çıkıyor. Coğrafi sınırlamalardan bağımsız olarak bilgi ve hizmetlere hızla erişilebilen bir dünyada yapay zeka, sanal gerçeklik, blok zincir, nesnelerin interneti ve diğer yıkıcı teknolojilerle uyumlu bir dijital atmosfer hepimizi sarıp sarmalıyor. Dijital dünyada en üstün başarıları elde etmek, cesur ve çevik davranmayı gerektiriyor. İnovasyonun ön plana çıktığı, yeni iş modellerine ve ortak girişimlere olanak sağlayan bu süreç yeni nesil stratejilere ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla halihazırda dijital olarak ileri düzeyde dönüşmüş ülkelerin hızına ayak uydurmak ve çağın dinamiklerini yakalayabilmek için kapsamlı bir dijitalleşme ve teknolojik sıçrama vizyonunu ortaya koymak gerekiyor. Yarının ekonomisinde başarıyı teminat altına almanın şartı teknolojik sıçramadan geçiyor.
SİLİKON VADİSİ RUHU ELE ALINACAK
TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı kapsamında ulusal ve uluslararası birçok konuşmacı, geleceğin teknolojileri ve dijitalleşme vizyonu öngörülerini paylaşacak. Türkiye’nin teknolojik sıçramayı gerçekleştirebilmesi için ihtiyaçları, dijital dönüşümü, değişen yetkinlik gereksinimleri, veri, fintek ve banka iş birlikleri, mobilitenin geleceği, yatırımcı profilinin dönüşümü, “Silikon Vadisi” ruhu ve girişimcilik ele alınacak konulardan bazıları olacak.
KİMLER KATILACAK?
NASA’da 26 yıllık deneyime sahip Dr. Omar Hatamleh, tasarım direktörü Frank Stephenson, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Index Grup Başkanı Erol Bilecik, Türkiye İş Bankası Grubu Yeni Nesil Girişimcilik İş Kolu Başkanı Barış Karakullukçu, Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, Schneider Electric Türkiye Orta Asya ve Pakistan Bölgesi CFO ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Cemal Tosun, TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, QNB eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım, Yemeksepeti Fintech Genel Müdürü Serkan Yazıcıoğlu, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, Arçelik CIO’su Yekta Caymaz gibi sektörlerinde öncü isimler konuşmacılar arasında yer alacak.
patronlardunyasi.com
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |