Zorunlu trafik sigortasında yeni yıl tarifesi belli oldu

Zorunlu trafik sigortasında yeni yıl tarifesi belli oldu

Yeni yılda ödenecek zorunlu trafik sigortası rakamları belirlendi. Ocak ayında İstanbul'da en az riskli grupta sayılan bir araç için tavan fiyat 791 lira olacak

Zorunlu trafik sigortasında yeni yıl tarifesi belli oldu
16px
24px
09.12.2019 05:05
ABONE OLgoogle

Zorunlu trafik sigortası bedeli illere ve risk durumuna ve araç türüne göre değişiyor. Tavan fiyat uygulamasının ardından yapılan düzenlemeyle aylık yüzde 1,5 oranında artış yapılabileceği belirtilmişti. Bu şartlar altında ocak ayında ödenecek bedeller de ortaya çıktı.

İSTANBUL

İstanbul'da hiç kazası olmayan bir otomobilin sigorta bedeli en yüksek 791 lira olacak, en riskli gruptakiler için bu bedel 3 bin 598 lira olacak.

ANKARA

Ankara'da hiç kazası olmayan bir otomobilin sigorta bedeli en yüksek 769 lira. En riskli gruptaki bir araç içinse 3 bin 496 lira olacak.

İZMİR

İzmir'de ise hiç kazası olmayan bir otomobilin sigorta bedeli en yüksek ücret 746 lira iken en riskli gruptakiler için 3 bin 394 lira olacak.

2017 yılı nisan ayında devlet, zorunlu trafik sigortası fiyatlarına müdahale etmiş, tavan fiyat uygulamasına geçilmişti.

Yapılan düzenleme kapsamında sigorta primlerini, hazine ve maliye bakanlığı belirlemeye başladı. Ancak; sigortacıların, trafik sigortasından zarar etmesini önlemek amacıyla, azami primleri yüzde 1.5 oranında artırma hakkı tanındı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde