Zorlu Holding patronu Ahmet Zorlu’ya kötü haber

Zorlu Holding patronu Ahmet Zorlu’ya kötü haber

Koruma Kurulu, Ahmet Nazif Zorlu’nun müze yapmak için alıp villa yaptığı tarihi bina için adli ve idari işlem başlatılmasını istedi.

Zorlu Holding patronu Ahmet Zorlu’ya kötü haber
16px
24px
20.06.2016 05:39
ABONE OLgoogle
Üstü örtülen 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen Zorlu Holding sahibi Ahmet Nazif Zorlu’nun Rumelihisarı üstünde 2. grup tescilli tarihi eseri ‘müze yapacağım’ diye alıp kendisine yaptığı havuzlu villa davalık oluyor.

Koruma Kurulu villada kaçakların düzeltilmediğini belirterek adli ve idari işlemlerin başlatılmasını istedi.

Zorlu işgal

Zorlu’nun Rumelihisarı üstünde aldığı, Boğaz’ı tepeden gören yeşil alanda yer alan 2. grup tescilli tarihi eseri restore ettirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’den (İBB) “müze yapacağım” diye izin aldığını ve kendisine havuzlu villa yaptırdığını 13 Ağustos 2015 tarihli gazetemizin sürmanşetinden duyurmuştuk. Zorlu villanın çevresini de Google Earth’ten bile görünen 2 metre yüksekliğindeki duvarlarla örmüştü.

Haberimizin ardından İBB, Boğaziçi İmar Müdürlüğü, İstanbul 3 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve CHP’li meclis üyeleri harekete geçmişti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturma dosyasına ulaşmıştık. Dosyaya göre mescitten şömineye villada çok sayıda kaçak tespit edilmişti. Zorlu 6 ay süre istemiş, koruma kurulu da 3 ay süre vermişti. Süre 27 Şubat 2016’da sona erdi.

Hazal Ocak/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde