Zorlu Center'da aidatlar 30 Bin TL'yi aşmış

Zorlu Center'da aidatlar 30 Bin TL'yi aşmış

Öğrendiğimize göre aidatlar da dolar bazında yüzde 23 artış yapılmış.

Zorlu Center'da aidatlar 30 Bin TL'yi aşmış
16px
24px
19.08.2022 14:53
ABONE OLgoogle

Zorlu Center, 2013 yılından bu yana hizmet veriyor. Vestel ve Zorlu Holding’in sahibi Ahmet Nazif Zorlu tarafından kurulan Zorlu Center, konut, ofis, otel, alışveriş merkezi ve kültür sanat alanlarıyla birlikte Türkiye’nin ilk beş fonksiyonlu yaşam alanı özelliğine sahip. 72 bin 213 metrekarelik kiralanabilir alanda 200 üzerinde markaya ev sahipliği yapan Zorlu Center, 10 bin metrekarelik ana meydanı ve 12 bin metrekarelik parkıyla birlikte Avrupa'nın en büyük yeşil çatısına sahip.  Vale ücret rekorunu Zorlu'daki Raffles Hotel ele geçirdi: Tam 300 TL

Zorlu Center, içerisindeki marka karması ile de öne çıkıyor. Apple, New York'taki ikonik küp mağaza konseptiyle Türkiye'deki ilk mağazasını Zorlu Center’de açtı.

Beymen 9 bin 600 metrekarelik konsept mağazasıyla; Asics, Bvlgari, Balenciaga, Balmain, Brooks Brothers, COS, Pomellato, Tiffany & Co.Türkiye'de ilk defa kendi mağazalarıyla Zorlu Center'da yer aldılar. Burberry, Dior, Dolce&Gabbana, Fendi, Louis Vuitton, Kafkas, Kısmet By Milka, Moncler, MontBlanc, Prada, Saint Laurent, Rolex, Sevan Bıçakçı, Sponza, Urart, Vakko, Vakkorama, Valentino, 1290SQM gibi moda öncülerinin yanı sıra; Abdullah Kığılı, Beymen Club, GAP, Gant, H&M, İpekyol, Lacoste, Mango, Network, Pinko, Tommy Hilfiger, Yargıcı, Zara gibi sürükleyici moda markaları da Zorlu Center'da ziyaretçiler ile buluşuyor.

AVM’de ünlü yeme içme mekanları da yerini alıyor, Eataly, Cantinery, Günaydın, Morini, Parle, Zanzibar, Zula ve Welldone gibi popüler restoranlara ev sahipliği yapıyor. Bu kadar ünlü marka ve yeme içme mekanı dışında Raffles Hotel de Zorlu Center’de yer alıyor. Ayrıca ofis ve rezidanslara da sahip. 

Niye bu kadar uzun bir giriş yaptık... Malum son zamanlarda ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri, kiralık ve satılık gayrimenkul sektörü. Fiyatlar inanılmaz yükseldi. Biz de İstanbul’un en ünlü mekanında durum nedir, diye merak ettik.

Öğrendiğimize göre Zorlu Center’de satılık neredeyse yokmuş, ama halen ciddi bir talep varmış. Fiyat artışlarının taleplere etkisi olmamış.

Öğrendiğimize göre aidatlar da dolar bazında yüzde 23 artış yapılmış. Aidatlar 30 bin TL’yi bulmuş.. Kiracılardan sesler yükselmeye, homurdanmalar başlamış. Bu arada aidatlar bu seviyeye çıkarken en düşük kira ücretinin de 5 bin dolar olduğu bilgisine ulaştık. 

Kaynak: Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde