Ziraat fakültesinden mezun oldu, Darphane'ye Genel Müdür oldu

Ziraat fakültesinden mezun oldu, Darphane'ye Genel Müdür oldu

Cumhurbaşkanı kararı ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne, 2019'dan bu yana görevini sürdüren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü mezunu Abdullah Yasir Şahin yeniden atandı.

Ziraat fakültesinden mezun oldu, Darphane'ye Genel Müdür oldu
16px
24px
28.07.2022 12:48
ABONE OLgoogle

Şahin, 1 Ekim 2019'da Berat Albayrak tarafından Sadettin Parmaksız'ın yerine getirilmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne Ekim 2019'dan bu yana görevini sürdüren Abdullah Yasir Şahin yeniden atanırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan bazı konumlara da yeni atamalar yapıldı.

Ziraat fakültesinden mezun oldu

Konya’da 1963 yılında doğan Abdullah Yasir Şahin, 1982’de İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden ve 1988’de Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Tarih Bölümü’nü bitirdi.

2000 ila 2004 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sağlık A.Ş. Genel Müdürlüğü yapan Şahin, 2005 ila 2010 yıllarında TMSF hesabına Şevket Demirel Şirketleri Tarım ve Gıda grubu ile Hayyam Gariboğlu şirketleri, Ak Nişasta ve Hidrojen Peroksit’te Kayyum Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuş, akabinde de 2010 yılında kurucu olduğu İBB İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü ve HAVAİST Taşımacılık şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştı. Şahin, 1 Ekim 2019'da eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Sadettin Parmaksız'ın yerine atanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yeni atamalar

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürlüğü’ne Yasemin Girici, Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü’ne Ömer Karademir, Muhasebat Genel Müdürlüğü’ne Serkan Yüceer, Risk Analizi Genel Müdürlüğü’ne Fatih Mehmet Bal, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na Kemalettin Işık, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığı’na Mehmet Ali Köse atandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcılığı’na da Ramazan Güngör’ün ataması gerçekleştirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde