Zincir marketlere yönelik yeni düzenleme Resmi Gazetede

Zincir marketlere yönelik yeni düzenleme Resmi Gazetede

Zincir marketlerle ilgili yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre marketler, ürünlerini ve şubelerine ilişkin verilerini Ticaret Bakanlığı'nın belirlediği sisteme aktarmak zorunda olacak.

Zincir marketlere yönelik yeni düzenleme Resmi Gazetede
16px
24px
07.12.2022 04:16
ABONE OLgoogle

Zincir marketlere ilişkin yeni düzenleme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı. Sözkonusu kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür.

Bu veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilir. Veri aktarımının usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek ilgili zincir mağazalara bildirilir."

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Kasım'daki AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda zincir marketlerdeki ürünlerin fiyatlarına ilişkin düzenleme yapılacağını söylemişti.

Erdoğan basını da hedef alarak, "Medya yatıyor, kalkıyor belli isimleri ekrana çıkararak market de market yaptıkları iş bu.

Marketlerle ilgili gerek zincir gerek diğer marketlerle alakalı fiyatlar böyle. Kabinede arkadaşlarıma söyledim.

Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız. Bütün mesele bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız.

Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var, Fiyat İstikrar Komitesi'ni kurarak takibini yapacağız.

Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız, fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını bulacağız, takibini yapacağız" şeklinde konuşmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde