Zenginlerin butik oteli Soho İstanbul'a geliyor

Zenginlerin butik oteli Soho İstanbul'a geliyor

Zenginler kulübü Soho House, yeni butik otelini İstanbul'da açmak için yer arıyor.

Zenginlerin butik oteli Soho İstanbul'a geliyor
16px
24px
24.04.2007 07:37
ABONE OLgoogle

Soho House'un kurucusu Nick Jones, en son Doors Grubu ve Kemer Country'nin sahiplerinden Edin Ailesi ile görüştü..

İstanbul, 2010 Dünya Kültür Başkenti ilan edilişinden bu yana dünyanın her yerinden turizm yatırımcılarının markajına girdi. Londra, Paris ve New York gibi kentlerin dünyaca ünlü restoran ve kulüplerinin yanı sıra otelcilerin de İstanbul'da yatırım planları giderek artıyor. Son olarak, geçtiğimiz hafta, Londra ve New York'ta zenginlerin 'yaşam alanı' haline gelen ve içinde otelden sanat galerilerine, yüzme havuzundan sinemaya kadar pek çok sosyal donatı barındıran Soho House'un kurucusu ve sahibi Nick Jones İstanbul'a geldi. Jones, Soho'yu İstanbul'a taşımak için 2 ayrı görüşme yaptı.

BALYAN YALISI ÖNERİSİ
Jones, ilk görüşmesini Doors Grubu'ndan Rıza Büyükuğur ile gerçekleştirdi. Büyükuğur, "Geçen yıl da geldi, bizimle ortak çalışmak istiyor. Görüştük, yer bakıyoruz, kesinleşmiş birşey yok" dedi. İşadamı ikinci olarak da Kemer Country'nin sahiplerinden Mehmet Edin ile buluştu.

Edin, Nick Jones'a Ortaköy'deki Osmanlı döneminin ünlü mimarlarından Sarkis Balyan tarafından yapılan tarihi Balyan Yalısı'nı örnek göstererek burasının çok güzel bir Soho House olabileceğini söyledi. İşadamı, bu konu hakkında düşünmek üzere ülkesine geri döndü. Berlin'de Hitler'in Gençlik Evleri'ni Soho'ya çevirerek dikkat çeken İngiliz işadamı Nick Jones, önceki gün ise İngiliz Telegraph gazetesine yakın zamanda Miami, İstanbul ve Madrid'te yeni yerler açacağını belirterek, İstanbul yatırımının gerçekleşeceğinin sinyallerini verdi.

Sadece zengin ve ünlü üyelerine hizmet veriyor
Nıck Jones tarafından kurulan ve zenginlere hizmet veren kulübün adı Soho House. Sadece ünlü ve zenginlerin üye olduğu bu kulübün en tanınmış kulübü ise New York'taki Soho House. Burası, New York'ta üç yıldır en trend bölge olan Meatpacking District'te bulunuyor. Eskiden tamamında et toptancılarının olduğu bölgede artık en iyi, en trend restoranlar var.

Buranın en güzel ve en ilgi çekici mekânı ise Soho House. Otel olarak da hizmet veren Soho House'un toplam 24 odası var. Otelin girişindeki minicik resepsiyonun dışında buranın otel olduğunu anlamak zor. Farklı dekorasyonu ile dikkat çeken otelin odaları, oturma ve yatak odası kısımlarından oluşuyor. Otelin çatısında ise bir yüzme havuzu var. Otelin Cowshed SPA'sı, New York'un en iyileri listesinde. Mekân, sadece üyelerine hizmet veriyor. Soho House'un giriş katında ise dekorasyonu ve yemekleriyle dünyaca ünlü restoran Spice Market var.

ORTAKÖY'İ GÖSTERDİ

Kemer Country'nin sahibi Mehmet Edin, Nick Jones'a Ortaköy'deki tarihi Balyan Yalısı'nı örnek göstererek burasının Soho House olabileceğini söyledi.

Sinan Özedincik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde