Zelenski'den Putin'e mesaj: Uzlaşmaya hazırım

Zelenski'den Putin'e mesaj: Uzlaşmaya hazırım

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile Türkiye'de yapılacak görüşme öncesindeki açıklamasında 'uzlaşmaya hazır olduğunu' vurguladı. Zelenski, "Her müzakerede hedefim Rusya ile savaşını sona erdirmek" dedi.

Zelenski'den Putin'e mesaj: Uzlaşmaya hazırım
16px
24px
10.03.2022 04:23
ABONE OLgoogle

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısında 14 gün geride kaldı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısında 14 gün geride kaldı.

Zelenski, OHAL sırasında tüm Ukrayna halkına silah kullanma serbestisi getiren yasaya imza attı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı için Antalya’ya geldi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 15'üncü gününde devam ederken, Zelenski, Alman basınına konuştu.

'Rusya ile uzlaşmaya hazırım' mesajı

Zelenski şu ifadeleri kullandı:

Her müzakere amacımda Rusya ile savaşı bitirmek var ve ben bazı adımlar atmaya hazırım. Uzlaşma elbette olmalı ama bu ülkeme ihanet çizgisinde olmamalı. Ayrıca karşı tarafta buna hazır olmalı.
Bu durumdan ancak bu şekilde çıkabiliriz. Ayrıntıları henüz konuşamayız. Başkanlar arasında henüz doğrudan bir temasımız olmadı. Ancak başkanlar düzeyindeki görüşmelerden sonra bu savaşı sonlandırabiliriz.

Daha önce Rusya'nın öne sürdüğü Donbass'taki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığının tanınması ve Kırım'ın Rus topraklarında görülmesinin kabulü gibi şartlar hakkında konuşan Zelenski, “Bunlar benim verebileceğim kararlar değil” ifadelerini kullandı.

Zelenski, olağanüstü hal sırasında tüm Ukrayna halkına silah kullanma serbestisi getiren yasaya imza attı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde