Zarrab: Kapı bekçisi Süleyman Aslan'dı

Zarrab: Kapı bekçisi Süleyman Aslan'dı

Zarrab, “Süleyman Aslan'a rüşvet vermek, Zafer Çağlayan'a rüşvet vermekten daha önemliydi çünkü asıl kapı bekçisi Aslan'dı” dedi.

Zarrab: Kapı bekçisi Süleyman Aslan'dı
16px
24px
30.11.2017 22:46
ABONE OLgoogle

ABD’nin New York kentinde dün başlayan Jürili duruşmada Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla sanık olarak yargılanırken, tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab duruşmada açıklamalarda bulundu.

Zarrab, Süleyman Aslan’ın, Halkbank'tan Arap Türk Bankası'na para göndererek onlara yardım ettiğini, buna karşılık, o bankanın da bize yardım etmesi gerektiğini kastettiğini aktardı. Zarrab, para aktarma sisteminde yer alan Hintli şirketlerden birinin Bharat Oil olduğunu söyledi.

Zarrab sistemin bir de ters versiyonu olduğunu aktardı. Buna göre paralar önce Arap Türk Bankası'na Euro cinsinden yatırılıyor, sonra da TL cinsinden Halkbank'a yatırıldı.

BEN EKARTE EDİLECEKTİM

Zarrab, Süleyman Aslan ve Halkbank ile olan ilişkilerinden ve İran'ın doğrudan ödeme yapma talebinden bahsetti. Zarrab, İranlıların bankaları, ödemeleri doğrudan yapma konusunda ikna ederek kendisini aradan çıkarmasından endişe ettiğini aktardı. Böyle bir şeyin olmaması için de Süleyman Aslan ile birlikte çalıştığını belirtti. Zarrab, “İranlıların verdiği uluslararası para transferi talimatlarını ben yerine getiriyordum ve İranlılar bunu doğrudan Halkbank'ın yapmasını istiyordu. Halkbank buna razı gelirse, ben ekarte edilecektim” dedi.

Zarrab, Erdoğan'ın adını birkaç kez andı ve sistemi onayladığını ima etti. Ancak bu bilgiyi, başkalarından duyduğu izlenimi verdi. Dayanaksız bir ifade gibi görünmesine rağmen savunma buna itiraz etmedi. İfadenin savunma makamıyla ilgisi olmadığı belirtildi.

Zarrab, “Şemada gösterdiğim Sermayeh Bank gibi birçok İran bankasının da Halkbank'ta hesapları var” dedi.

Erdoğan'ın onay vermesi konusunda, Zarrab, bunu Zafer Çağlayan'dan öğrendiğini söyledi. Bir telefon tapesinde de Aslan'ın "Sayın bakan ve diğerleriyle birlikteydik" ifadesi geçti.

KAPI BEKÇİSİ SÜLEYMAN ASLAN’DI

Zarrab, sağ kolu Happani'ye "Yarın Levent'in patronuna iki göndereceğiz. Hazır et" dedi. Zarrab, “Levent'in patronu derken Süleyman Aslan'ı kastediyorum”ifadelerini kullandı. Zarrab, “Süleyman Aslan'a rüşvet vermek, Zafer Çağlayan'a rüşvet vermekten daha önemliydi çünkü asıl kapı bekçisi Aslan'dı” dedi.

Atilla'nın avukatı Cathy Fleming, sunulan yeni tapelere, e-postalara, vb. sürekli itiraz ediyor ancak yargıç bunları kabul ediyor. Avukat ileride olası bir temyiz için zemin hazırlıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde