Zamlar durmuyor! Tren ve posta ücretine de yüzde 20 zam

Zamlar durmuyor! Tren ve posta ücretine de yüzde 20 zam

Köprü ve otoyolların ardından tren bileti ve posta ücretleri de yüzde 20 zamlandı. Ankara-İstanbul hızlı tren bilet fiyatı 71 TL'den 85.50 TL'ye çıktı.

Zamlar durmuyor! Tren ve posta ücretine de yüzde 20 zam
16px
24px
07.10.2019 11:02
ABONE OLgoogle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bugünden itibaren geçerli olmak üzere köprü ve otoyollara yüzde 20 zam yapıldığını duyurdu.

TCDD Taşımacılık da yüksek hızlı ve ‘konvansyonel’ olarak adlandırılan tren bilet fiyatlarını yüzde 20 artırdı.

Buna göre Ankara-İstanbul (Pendik’e kadar) hızlı tren bilet fiyatı (normal) 71 TL’den 85.50 TL’ye çıktı. Ankara-İstanbul (Halkalı ya da Bakırköy) de 96 TL’ye yükseldi. Boğaz köprüleri ve otoyol geçiş ücretlerine büyük zam

Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hızlı tren bilet fiyatları 31 TL’den 37.50 TL’ye yükseldi. İndirimli bilet (yüzde 15) fiyatı Ankara-Eskişehir 26.50 TL’den 32 TL’ye çıktı.  Elektrik ve doğalgaza son bir yılda 10 kere zam geldi!

PTT de gönderi ücretlerine yüzde 20 zam yaptı.  

Bu yıl 20 grama kadar haberleşme gönderileri için temel ücret, KDV dahil 2,4 lira olarak uygulanacak. Temel ücret geçen yıl KDV dahil 2 lira olarak uygulanıyordu. Söz konusu karar, bugünden itibaren geçerli olacak.

Haberleşme gönderisi, Posta Hizmetleri Kanunu'na göre, kitap, katalog, gazete ve süreli yayınlar hariç, herhangi bir fiziksel araç üzerine yazılan veya elektronik ileti şeklinde hazırlanan, gönderici tarafından gönderi üzerinde belirtilen adrese sevk ve teslim edilmesi gereken telgraf da dahil her türlü gönderiyi kapsıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde