Yüzde 10 zam sözü veren Beykent Üniversitesi fahiş zam yaptı

Yüzde 10 zam sözü veren Beykent Üniversitesi fahiş zam yaptı

Yılık zammın yüzde 10'u geçmeyeceğini taahhüt eden ancak şartlara uymayarak fahiş fiyat artışına giden Beykent Üniversitesi, "Son yıllarda dünya çapında yaşanan ve ülkemiz dahil birçok ülkeyi olumsuz yönde etkileyen olağanüstü ekonomik unsurlar gözlemlenir hale gelmişken...."

Yüzde 10 zam sözü veren Beykent Üniversitesi fahiş zam yaptı
16px
24px
14.08.2022 06:02
ABONE OLgoogle

Öğrencilerine yıllık yapılacak zammın yüzde 10'u geçmeyeceğine dair söz veren Beykent Üniversitesi'nden fahiş fiyat artışlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Beykent Üniversitesi Basın, Yayın ve Medya Danışmanı Saygı Ünlü'nün yaptığı açıklamada, "Son yıllarda dünya çapında yaşanan ve ülkemiz dahil birçok ülkeyi olumsuz yönde etkileyen olağanüstü ekonomik unsurlar gözlemlenir hale gelmişken, üniversitemiz tarafından ücretlerin güncellenmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır" denildi. Doğuş Üniversitesi sözünde durmadı; yüzde 200 zam yaptı

Üniversitenin açıklamasında, 25 yıldır öğrenci odaklı olunduğu, bölüm ve program ücretlerinin mali açıdan ulaşılabilir olduğu savunularak, ücretlere minimum seviyede artışlar yapıldığı ileri sürüldü.

Üniversiteden yapılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“2022-2023 akademik dönemi program ve bölüm ücretleri emsal kurumlara göre gerek liste ücretleri gerekse tercih indirimli ücretleri ile daha erişilebilir seviyede belirlenmiştir.

Örneğin; Hukuk Fakültesi ücretleri, emsal kurumlar ile kıyaslandığında ortalamadan daha düşük bir tutarda belirlenmiştir. Emsal kurumlarda ücretler, maksimum 278.000 TL ile minimum 60.000 TL arasında iken Beykent Üniversitesi öğrencilerine tercih bursları hariç belirlenen eğitim ücreti 111.775 TL’dir. Hukuk fakültesi ücretlerine ilişkin bu durum, diğer ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarımızda da benzer bir görünümde ve ortalama dolaylarında seyretmektedir.

Kayıt yenileme ücreti, bu yılki ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda, 2022-2023 akademik yılı ilan edilen bölüm ve program ücretleri üzerinden ekstra yüzde 15 indirimli olacak şekilde belirlenmiş ve bu indirim oranı ilan edilen ücretlere yansıtılmıştır. Kayıt olunan dönemin tercih burs oranları ise aynı şekilde korunmuştur.

Beykent Üniversitesi olarak 'önce öğrencilerimiz' anlayışıyla belirlediğimiz eğitim politikamızı, aynı duyarlılıkla devam ettirmekteyiz. Yıllar boyu ücret artışlarında gösterdiğimiz fedakârlıklarla binlerce öğrenciye destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. 2022-2023 akademik yılının ücretlerinin güncellenmesinin günümüz koşullarında zaruri bir hal aldığını yeniden hatırlatırız."

ŞARTLARA UYULMADI

Vakıf üniversiteleri yıllık ücretlerine zam yapmayı sürdürüyor. Yıllık zammın yüzde 5'i geçmeyeceğini taahhüt eden Doğuş Üniversitesi ile yüzde 10 zam sözü veren Beykent Üniversitesi şartlara uymayarak fahiş zam yaptı. Beykent'te psikoloji bölümünde okuyan ve geçen sene yıllık 30 bin TL ödeme yapan bir öğrenciden bu yıl 117 bin TL ücret istendi. Yapılan zamların artış oranı, öğrencilerin sözleşmelerinde yer alan artış miktarının çok daha üstünde gerçekleşti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde