Yusufeli Barajı'nın adı neden Erdoğan olmadı?

Yusufeli Barajı'nın adı neden Erdoğan olmadı?

Türkiye'nin en yüksek barajının adı 'Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı' olacaktı. Ama son anda isim değişti. Peki neden?

Yusufeli Barajı'nın adı neden Erdoğan olmadı?
16px
24px
27.02.2013 12:29
ABONE OLgoogle

Artvin'de Çoruh nehri üzerine inşa edilecek Türkiye'nin en yüksek barajının adı 'Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı' olacaktı.

Barajın temel atma töreni Başbakan Erdoğan'ın doğum günü olan 26 Şubat'a (dün) denk getirilmişti.Tören davetiyelerinde ve afişlerde de barajın adı 'Recep Tayyip Erdoğan' olarak yazıyordu.

Başbakan'ın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu geçtiğimiz günlerde arayap 'Baraja adımın verilmesini kesinlikle istemiyorum. Bunu derhal değiştirin" dediği öğrenildi. Bunun üzerine barajın adı 'Yusufeli Barajı' oldu

Bakan Eroğlu, Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde dün temeli atılan Türkiye’nin en yüksek barajına ’Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı’ adı verilmesinden vazgeçilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan’ın baraja adının verilmesini arzu etmediğini belirten Eroğlu, "Kendisinden izin almadan böyle bir çalışma yaptık. Hata bizde" dedi.

Bu sabah Rize Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, Rize’ye bu yıl 117 milyon lira tutarında yatırım yapılacağını söyledi. Özellikle su konusunda yaşanan sorunların kökünden çözüleceğini anlattı.

KAMERALAR KAPALIYKEN KONUŞTU

Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde dün temeli atılan ve daha önce ’Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı’ adı verileceği açıklanan barajın adının son anda değiştirilmesiyle ilgili sorular üzerine, önce kameraların çekim yapmamasını isteyen Bakan Eroğlu, ardından şunları söyledi:

"Başbakanımız isminin verilmesini arzu etmedi. Kamuoyundan Başbakanımızın isminin Türkiye’nin en yüksek barajında olması önerileri geldi. Kendisinden izin almadan böyle bir çalışma yaptık. Hata bizde. Baraj Yusufeli Barajı olarak anılacak."

İÇME SUYU HATTI ÜZERİNE HES KURULACAK

Daha sonra Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, görüş alışverişinde bulundu. Başkan Bakırcı’nın içme suyu ve atık su şebekeleri üzerinde mikro HES projesi kurarak elektrik enerjisi üretimi konusundaki sorularını yanıtlayan Eroğlu, "Belediyeler tasarrufu yapabilsin, kendi elektriğini üretip kullanabilsin diye buna sıcak bakıyoruz. Ancak buna Enerji Bakanlığı’nın da destek vermesi lazım. Bu konuda hazırlanan tasarı komisyondan geçti. Bir ay içinde çıkar. Siz hazırlıklarınızı yapın" dedi.

Başkan Bakırcı’nın, "Biz zaten HES’i kurduk, tribün dönüyor" sözü gülüşmelere neden oldu.

Bakan Eroğlu daha sonra da Rize Ticaret Borsası salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde