Yunanlı, bankayı ateşe verdi Meclis'e saldırdı: 3 ölü

Yunanlı, bankayı ateşe verdi Meclis'e saldırdı: 3 ölü

Yunanistan'da ekonomik önlemleri protesto eden göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı.

Yunanlı, bankayı ateşe verdi Meclis'e saldırdı: 3 ölü
16px
24px
05.05.2010 16:10
ABONE OLgoogle

Yunanistan'da, hükümetin bütçe açığı nın daraltılması çalışmaları doğrultusunda aldığı ekonomik önlemleri protesto eden göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı.

İlk edinilen ancak henüz teyit edilmeyen bilgilere göre bir kişi kent merkezindeki gösterilerde yaşamını yitirirken, Reuters'ın haberine göre itfaiye yetkilileri yanan binanın içinde üç ceset bulduklarını söylediler.
Başkent Atina'nın kent merkezinde 3 ayrı noktada gösteriler düzenleyen gruplar güvenlik ekiplerine taş, sopa ve molotof kokteylleriyle saldırırken, polis gözyaşartıcı gaz ile karşılık verdi.

Ülkede son yıllarda düzenlenen en büyük protesto gösterisi olduğu yolunda değerlendirmeler yapılan eylemde, yüzlerce kişi Yunanistan Ekonomi Bakanlığı önünde toplandı.

Bakanlık binasına girmeye çalışan grupları, güvenlik kuvvetleri engellemeye çalışıyor.
Öte yandan, Yunanistan parlamentosuna da girmeye çalışan gruplar ile polis arasında arbede yaşanıyor.

Gösterici grubundan kopan ve kendilerini iktidar karşıtı olarak adlandıran maskeli şahıslar ise, kent merkezinde birçok banka şubesi ile işyerinde hasara yol açtı.

Stadiu, Panepistimiu ve Amalias caddelerinde gerginliğin kontrol altına alınması çalışmaları sürürken, molotof kokteylleriyle gözyaşartı cı gazın neden olduğu duman bölgeyi kaplamış bulunmakta.
Adeta "savaş alanına" dönen kent merkezinde çok sayıda gösterici hep bir ağızdan Yunanistan Milli Marşı'nı söylerek protestolarına devam ediyor.

Her yaştan ve her meslekten göstericilerin kullandığı "halk karşıtı önlemlere hayır" şeklindeki slogan ise, Sindagma Meydanı'nda yankılanıyor. Gruplar hükümetten önlemleri geri çekmesi talebinde bulunuyorlar.
Bu arada, benzeri gösterilerin ülkenin diğer bir çok kentinde de yapıldığı belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde