Yunan ekip küçük kızı enkazdan kurtardı; gözyaşlarını tutamadılar

Yunan ekip küçük kızı enkazdan kurtardı; gözyaşlarını tutamadılar

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 kentin etkilendiği depremlerin ardından Yunanistan afet müdahale ekibi, İskenderun'da yaptığı arama kurtarma çalışmasında küçük bir kız çocuğunu kurtardı. Küçük kızı kurtaran ekip, mutluluk gözyaşları döktü.

Yunan ekip küçük kızı enkazdan kurtardı; gözyaşlarını tutamadılar
16px
24px
08.02.2023 07:50
ABONE OLgoogle

Türkiye'ye gelen Yunanistan afet müdahale ekibinden (EMAK) 4 kişinin, İskenderun'da enkaz altında arama ve kurtarma çalışmalarına katıldığı görüntülendi.

Yunan arama kurtarma ekiplerinin, enkaz altındaki 7 yaşındaki bir kızı kurtarmak için uzun süre mücadele ettiği ancak başarılı olamadığı belirtildi.

SKAİ TV'nin aktardığına göre, Yunan kurtarma ekipleri 7 yaşındaki kızın cansız bedenini enkaz altında çıkardıktan sonra içeriden ses duydu ve enkazdaki arama çalışmalarına devam etti.

Enkazda aileden başka kimsenin bulunmadığına dair bilgilere rağmen çalışmalarını sürdüren Yunan kurtarma ekibinden bir itfaiyeci, 7 yaşındaki kızın küçük kız kardeşine ulaşarak, Türk arama kurtarma ekiplerinin de yardımıyla kızı sağ olarak enkazdan çıkardı.

Olay yerinde bulunan Yunan arama kurtarma ekibinin gözyaşlarını tutamayarak, birbirlerine sarıldıkları an kameralara yansıdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde