Yüce Divan’da ‘kaset’ muamması

Yüce Divan’da ‘kaset’ muamması

ERSÜMER'İN YARGILANMASI SIRASINDA YİĞİT'İN BÜROSUNDAN ALINAN KASET KAYBOLDU.

Yüce Divan’da ‘kaset’ muamması
16px
24px
12.09.2005 00:00
ABONE OLgoogle

Enerji eski Bakanı Cumhur Ersümer’in Yüce Divan’da yargılanması sırasında, İşadamı Korkmaz Yiğit’in bürosundan alındığını iddia ettiği kaset bulunamadı. Emniyet ve Noter Odası ‘Böyle bir bilgimiz yok’ dedi.

Yargıtay 5. Dairesi’nde 11 Şubat 2005 tarihinde görülen davada tanık olarak dinlenen Yiğit, Ersümer’in enerji ihalelerin kime verileceğini işadamlarıyla yediği bir yemekte kararlaştırdığına ilişkin video kasedinden sözetti.

Yiğit, ifadesinde izlemesine rağmen kasedin içeriğini tam hatırlamadığını, kasetin İstanbul’da notere tastik ettirildiğini, kopyasının da 2 Ocak 2001 tarihinde İstanbul Kaçakcılık Şübe Müdürlüğü tarafından bürosunda yapılan aramadan sonra ortadan kaybolduğunu, sözkonusu kopyanın emniyette olabileceğini bildirmişti. Anayasa Mahkemesi, hem İstanbul Noter Odası Başkanlığı’ndan hem de Emniyetten Yiğit’in beyanında yeralan ‘kasedin’ varlığının araştırılmasına karar verdi.

ORTADA KASET YOK:

İstanbul Noter Odası Başkanı Hasan Yeni, Yüce Divan’a gönderdiği 10 Ağustos 2005 tarihli yanıtta, ‘İstanbul Büyükşehir hudutları içinde yeralan tüm noterliklerde 1996, 1997 ve 1998 yıllarında böyle bir tespit işleminin bulunmadığını’ bildirdi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Aktaş tarafından Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen 2 Ağustos 2005 tarihli diğer yanıtta ise ‘02 Ocak 2001 tarihinde saat 18.30 sıralarında Korkmaz Yiğit ile diğer şahısların yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla Korkmaz Yiğit İnşaat ve Turizm A.Ş’de arama yapılmış, ekli arama tutanağında ve Bank Ekspres A.Ş tahkikatı kapsamında yapılan aramalarda ele geçen belgelerin tasnif ve tespit tutanakları kontrol edilmiş, ilgi sayılı yazınızda istenilen video kasetine rastlanmamıştır’ denildi.

Emniyet, Yiğit’in bürosundan alınan evrakları da Yüce Divan’a bir örnek olarak gönderdi. 

Nuray Babacan/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde