Yılmaz'ı kimse ikna edemiyor

Yılmaz'ı kimse ikna edemiyor

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği"nin (TGSD) 31"inci kuruluş yıl dönümü balosu sürpriz bir buluşmaya sahne oldu.

Yılmaz'ı kimse ikna edemiyor
16px
24px
11.03.2007 12:17
ABONE OLgoogle

 

Bu tür gecelerde sık görülmeyen Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası faiz politikasını her fırsatta eleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ile yan yana oturdu.Satıcı,

İki başkanın bütün gece kur ve faizleri konuşup konuşmadığı merak konusu olurken, Durmuş Yılmaz bu yöndeki sorumuzu şöyle yanıtladı: "TGSD"nin daveti üzerine geceye katıldım. Biz Merkez Bankası politikalarını belirlerken, toplumun tüm kesimlerini gözeterek karar alıyoruz. Bunun içinde Türk tekstil ve hazır giyim sektörü de var. Herkesin başarılı olması, Türkiye"nin gelişmesi için çalışıyoruz. Bunun ötesinde size bir şey söyleyemem."

FAİZLER NE ZAMAN İNECEK

Aynı soruya Oğuz Satıcı şu cevabı verdi: "Durmuş Yılmaz"dan faiz indirimi istedim. Uluslararası yatırımcıların ve piyasaların Türkiye"ye bu kadar güvendiği bir dönemde bir faiz indirimi yapılmayacaksa ne zaman yapılacak? Faizin bu kadar yüksek seyrettiği bir süreçte, ne yazık ki Türkiye uluslararası sermayenin kalitesiz olanını alıyor. Yüksek riski seven ve ülkeye zarar verebilecek sermaye grupları geliyor. Bunun nedeni bu faiz politikasıdır. Merkez Bankası faizleri piyasaların güvenine göre mi ayarlayacak yoksa bunun yan etkilerinin nasıl olacağını hesaplayarak mı davranacak? Ben sayın başkana bunu anlattım." Satıcı, talebine karşılık Durmuş Yılmaz"ın "1994"te faiz indirimine gidilmişti. Onun da sonuçlarını herkes biliyor" karşılığını verdiğini aktardı.

ORAKÇIOĞLU DA İKNA EDEMEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Zaman gazetesinin düzenlediği toplantıda Merkez Bankası'nın başkanı Durmuş Yılmaz ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Orakçıoğlu biraraya gelmişti. Orakçıoğlu, yüzde 4'lük enflasyon hedefinin gerçekçi olmadığını, yüksek reel faiz ve düşük kurun üreticiyi, ihracatçıyı cezalandırdığını, içeride ve dışarıda ekonomiye duyulan güvene rağmen faizlerin neden düşürülmediğini bir türlü anlayamadıklarını savundu.

Oldukça sakin ve mütevazı bir kişiliğe sahip olan Yılmaz da uyguladığı politikayı başarıyla savundu. Enflasyonun düşmemesinde toplumun belirlenen hedefe hâlâ inanmıyor olmasının etkisi vardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde