Yılların Pakize Tarzi kliniği ‘Nişantaşı Hospital’ oldu

Yılların Pakize Tarzi kliniği ‘Nişantaşı Hospital’ oldu

Türkiye’nin ilk özel kadın doğum hastanesinin ismi neden değişti?

Yılların Pakize Tarzi kliniği ‘Nişantaşı Hospital’ oldu
16px
24px
17.02.2012 14:22
ABONE OLgoogle

Pakize Tarzi, Türkiye’nin ilk özel kadın doğum hastanelerinden. Türkiye’nin ilk kadın jinekologlarından Pakize Tarzi’nin 1949 yılında kurduğu hastane, İstanbul Nişantaşı’nda hizmet veriyordu. Hatırlanacağı gibi bu köklü kuruluş, son iki yıldır sıkıntılı bir sürece girmişti...

Tarzi, 3 yıl önce yeni bir hastane yatırımına başlamıştı. 20 milyon dolarlık yatırım yapılmış, ancak finans sıkıntısı nedeniyle yeni hastane faaliyete geçememişti. Şirket iflas davalarıyla boğuşuyordu. Bu yüzden hastaneyi geçen yılın ortasında Memorial Hastanesi’nin eski ortaklarından Ortadoğu Group’un sahibi Ahmet Gür ve Mehmet Gür’ün aldığına bu sayfalarda yer vermiştik...

Gür ailesi, yasal işlemleri tamamlamış ve ocak ayı ortasında hasta kabulüne başlamış. Hastanenin ismi ise “Özel Nişantaşı Hospital Pakize Tarzi” olarak değiştirilmiş.

Geçen süreçte hastanenin bütün tıbbi cihazları yenilenmiş. Sıfırdan bir ‘genel hastane’ yaratılmış. Memorial’ın eski ortaklarından olan Gür ailesi böylece sağlık sektörüne fiilen dönmüş oldu. 

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde