Yılın İşçi ve işverenleri ödüllerini aldı

Yılın İşçi ve işverenleri ödüllerini aldı

Milli Prodüktivite Merkezi'nin düzenlediği Yılın Verimli İşçi-İşveren, İş Kadını ve İş Adamı ödülleri sahiplerini buldu.

Yılın İşçi ve işverenleri ödüllerini aldı
16px
24px
24.12.2008 11:57
ABONE OLgoogle

Ödül törenine; Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜRK-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu, TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile ödül alacak işçi-işveren, iş kadını ve iş adamları katıldı.

 Millî Prodüktivite Merkezi'nini 1988 yılından bu yana çalıştıkları işyerlerinde gerçekleştirdikleri buluş yöntem ya da tekniklerle verimli  çalışmalar yapan,  dolayısıyla kuruluşlarına ve ülke ekonomisine yeni teknolojiler, emek, zaman, para tasarrufu gibi katkılar sağlayan işçiler arasından her yıl altı işçiyi “yılın işçisi” olarak seçmekte, bu işçilere gerekli çalışma ve araştırma olanaklarını sağlayan işçilerin çalıştıkları kuruluşun yöneticilerini de “yılın işvereni” olarak seçmekte.

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal ödül töreninde yaptığı konuşmada, verimlilik artışları sağlayan üretken bir yapının en önemli göstergelerinden birinin, sosyal tarafların arasındaki dayanışma ve işbirliği olduğunu belirtti ve ''Birlikte verilecek destek, ekonomide verimliliği artıracaktır'' dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ise, Dünya Ekonomik Forumunun ''Küresel Rekabetçilik Endeksi 2007-2008'' verilerinden yola çıkarak Türkiye'nin, uluslararası rekabet gücünün artmasının önündeki en önemli engelin işgücü piyasasının etkin olmamasından kaynaklandığını söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, rekabetin, küresel ekonominin en önemli enstrümanlarından biri haline geldiğini belirterek, verimliliğin de bu tanımın en önemli unsuru olduğunu söyledi.

Türk iş dünyasının, işçisiyle, işvereniyle verimlilik konusunda başarılı örnekler sergilediğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, buna örnek olarak Toyota ve Ford Otomobil fabrikalarını verdi. TOBB Başkanı, Toyoto ve Ford'un kendi fabrikaları içinde, rekabet ve verimlilik açısından birinci sırada yer aldıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, verimlilik konusunda artık günümüzde ''Alın teri yerine, akıl teri geçmelidir''diye konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 30-35 yılını enflasyonla geçirmiş bir ülke olması nedeniyle, verimlilik kavramının hep uzaklarda kaldığını söyledi. Ancak 2001 krizinden sonra yaşanan gelişmeler ve 2002 yılında iktidar değişikliği ve hükümetin aldığı önemli kararlarla, yeni bir dönemin başladığını kaydetti. Şu anda gelinen noktada, özel sektör öncülüğünde ortalama yüzde 7 düzeyinde bir ekonomik büyüklüğe ulaşıldığını hatırlatan Bakan Çağlayan, böyle bir ortamda da sanayi stratejisi ve politikasını yeniden belirleme imkanı bulduklarını bildirdi.

''İstihdamda arz ve talebi çakıştıramıyoruz'' diyen Bakan Çağlayan, yüksek öğrenim görenlerin, istihdam ihtiyacının ne kadarını karşıladığını sormak gerektiğini belirtti ve ''Biz mesleki eğitimi çok önemsiyoruz'' dedi. Türkiye'de lise mezunlarının yüzde 70'nin düz lise, yüzde 25'nin meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Çağlayan, dünyada bunun tamamıyla tersi bir durum olduğunu ifade ederek, ''İstihdam sadece hükümetin değil, Türkiye'nin meselesidir'' diye konuştu. Yüksek Öğretim Kurulunun, Türkiye'de istihdam arzının gerektirdiği eğitim şeklini bulmak zorunda olduğuna değinen Bakan Çağlayan, konuşmasında Ar-Ge için ayrılacak kaynağa ilişkin bilgi verdi.

Erüst Tarım Üretim Paz. ve Tic. Ltd. Şti Kurucusu Mustafa Erüst ödülünü TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Hey Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi  Aynur Bektaşı ödülünü TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve MPM Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Aydiş'den aldı.  

Ödül alan İşçi-işveren, iş Kadını ve İş Adamı listesi

 

YILIN İŞÇİLERİ

 

YILIN İŞVERENLERİ

 

KURULUŞ

Arif Uçar (TİSK)Semih Birdoğan1.Hava İkmal Bakım Komutanlığı/Eskişehir 
Fikret Öztürk (TİSK)Mehmet KüçükKoçoğlu İnşaat Sanayi/Ankara 
Sami Şahin (TİSK)Recep TemizesenTofaş/Bursa 
Saniye Han (TÜRK-İŞ)Adnan MerdivenDelphi Otomotiv/İstanbul 
Ali Akardaş (TÜRK-İŞ)Sıtkı Varlı1.Ana Bakım Merkezi Komutanlığı/Sakarya 
Ahmet Ataman (TÜRK-İŞ)Kemal Öcal İgdaş/İstanbul

 

 

Y I L I N  İ Ş K A D I N I  ve   İ Ş A D A M L A R I

Aynur BektaşHey Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi  
Ünsal ŞenolTOBB Medikal Meclisi Başkanı, Nüve A.Ş. Genel Müdürü  
Turgay DurakTOBB Otomotiv San. Meclisi Başkanı, Koç Holding A.Ş. Otomotiv Grubu Başkanı  
Ahmet BarutTOBB Turizm Meclisi Başkanı, Barut Otelleri, T. Otelciler Federasyonu Yön. Kur. Başkanı
Mustafa ErüstErüst Tarım Üretim Paz. Ve Tic. Ltd. Şti Kurucusu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde