Yıkıp otopark yaptılar! Şimdide 10 milyona yeni lokanta yapılıyor

Yıkıp otopark yaptılar! Şimdide 10 milyona yeni lokanta yapılıyor

2020 yılı bütçesini görüşen TBMM Plan Bütçe Komisyaonu'na, Meclis için yapılması planlanan 8. lokanta da gündeme geldi.

Yıkıp otopark yaptılar! Şimdide 10 milyona yeni lokanta yapılıyor
16px
24px
08.11.2019 12:53
ABONE OLgoogle

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Meclis'e yapılması planlanan 8. lokantaya 10 milyon TL bütçe ayrılmasına tepki gösteren CHP'li Çakırözer, Meclis'in “tabur binası” diye anılan bir lokantasının yıkılıp otopark yapıldığını şimdi ise yeniden lokanta yapıldığını söyledi.

Meclis kampüsünde milletvekilleri, personel ve ziyaretçilerin kullanımına açık toplam 7 lokanta bulunuyor. Yeni yapılacak 550 kişi kapasiteli bahçe restorant binası ile birlikte Meclisin 8. lokantası olacak. Bütçeden 10 milyon TL ayrılan lokanta binasının yapım işi 22 Eylül 2019 tarihinde ihaleye çıktı. 'Geçinemeyen' vekillere zam şoku! Lokantaya yüzde 100'e varan zam geldi

Yeni lokanta binası yapımına tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yerleşke içinde yıkılan binaları anımsattı. Çakırözer, “Bizim bir binamız vardı, çok da güzel bir binaydı. Halka İlişkiler Binası’nı keşke yıkmasaydınız, keşke bu planlamalar o zaman düşünülseydi. Yani yık, yeniden yap. Bu komisyonun adı Plan ve Bütçe Komisyonu. Daha planlı hareket edilmesi gerekir. Hele Meclis’in kendi işleri ile ilgili” diye konuştu.

Çakırözer, Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığının Meclis’in dışında kiralık bir binada hizmet eder noktaya geldiğini anlattı:

“Müşavirlere oda açmak için Meclis TV, sivil savunma biriminin olduğu yere taşındı. Sivil Savunma birimi Destek Hizmetlerinin olduğu yere taşındı. Sonra da Destek Hizmetler Dış İlişkilerin olduğu yere taşındı. Dış İlişkiler de kampüsün dışına itildi, gerçekten dışarıdan işleri yürüten bir birim hâline geldi. Buraya yabancı misafirler geldiğinde Dış İlişkiler biriminden de değerli uzmanlarımız, yöneticilerimiz koşa koşa buraya geliyorlar. Sanki dış heyet gelir gibi Dış İlişkiler birimi de gelmek zorunda kalıyor. Halkla ilişkiler binasını keşke yıkmasaydınız. Dış İlişkiler birimi ve belki diğer birimler de Meclisin dışında böyle sürgün hayat yaşar gibi bir noktada olmasaydı.”

"YIKIP OTOPARK YAPTILAR, ŞİMDİ DE..."

Yeni restoran binası yapım işi için 2020 bütçesinden 10 milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Çakırözer, Meclis'in “tabur binası” diye anılan bir lokantasının yıkılıp otopark yapıldığını şimdi ise yeniden lokanta yapıldığını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde