Yıkan haber! Şehitlerden 10’unun kimliği belli oldu!

Yıkan haber! Şehitlerden 10’unun kimliği belli oldu!

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 kişiden 10'unun kimliğinin belirlendiği açıklandı.

Yıkan haber! Şehitlerden 10’unun kimliği belli oldu!
16px
24px
14.02.2021 12:51
ABONE OLgoogle

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyindeki Gara’da gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı sonrası kontrol altına alınan bir mağarada yapılan aramalarda, alıkonulan 13 vatandaşın naaşlarına ulaşıldığını duyurmuştu.

PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaşın cenazesi otopsi için bugün Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı’na getirildi. Bir açıklama yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, “10 şehidin kimliği tespit edildi. Üç şehidin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Terör örgütünün evlatlarımızın bombalı saldırıda şehit olduğu söylentileri alçakça bir provokasyondur” dedi.

Sedat Yabalak

KARDEŞİ TEŞHİS ETTİ

Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki Gara’da kalleşçe şehit ettiği 13 kişinin arasında, 28 Temmuz 2015 yılında Diyarbakır-Bingöl karayolunda, içinde eşi ve çocuklarının da bulunduğu özel aracından kaçırılan Mersinli polis memuru Sedat Yabalak'ın da olduğu ortaya çıktı.

13 vatandaşın terör örgütünce kalleşçe şehit edilmesinin ardından, Mersin’in Bozyazı ilçesinde yaşayan şehit polis memurunun kardeşi Ahmet Yabalak, teşhis için Malatya’ya gitti. Kardeşi tarafından teşhis edilen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Sedat Yabalak’ın cenazesinin memleketinde toprağa verileceği öğrenildi.

ACI BEKLEYİŞ

Çocukları uzun süredir terör örgütünün elinde olan bazı aileler de Adli Tıp Kurumu önüne gelerek beklemeye başladı. 17 Eylül 2015 tarihinde görev yerine giderken Tunceli’de kaçırılan astsubay Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey de Adli Tıp Kurumu’na gelerek, askeri yetkililer ile birlikte kimlik tespiti için içeri alındı.

Kimliği tespit edilen şehit vatandaşlarımızın bilgileri şöyle:

- 13 Ağustos’ta Diyarbakır Bingöl karayolunda Uzman Çavuş Hüseyin Sarı.

- Polis memuru Sedat Yabalak.

- 18 Eylül’de Tunceli Erzincan yolunda alıkopnulan Astsubay Çavuş Semih Özbey.

- 2 Ekim 2015 tarihinde Ağrı’daki birliğine katılmak için yola çıkan er ve Tunceli Pülümür karayolunda alıkonulan Osmaniye nüfusuna kayıtlı tankçı er Adil Kabaklı.

- 24 Temmuz 2016’da Lice’de alıkonulan Mardin nüfusuna kayıtlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Vedat Kaya.

- 15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır karayolunda alıkonulan Jandarma Er Süleyman Sungur.

- 21 Eylül 2016’da Hakkari’de alıkonulan Uzman Erbaş Mevlüt Kahveci.

- 2 Ekim 2015’te Tunceli’de alıkonulan topçu er Müslim Altıntaş.

- Adıyaman nüfusuna kayıtlı Aydın Köse.

- Samsun nüfusuna kayıtlı Muhammet Salih Kanca.

ÜÇ TERÖRİST DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen ve paramotor ile kaçmaya çalıştıkları anlaşılan 3 PKK’lı terörist SİHA’larımız tarafından etkisiz hâle getirildi. Bölgede etkisiz hâle getirilen toplam terörist sayısı 53 oldu” denildi. (İHA-DHA)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde