Yiğit Bulut'un Duty Free'den haksız alışveriş yaptığı iddiası Meclis gündeminde

Yiğit Bulut'un Duty Free'den haksız alışveriş yaptığı iddiası Meclis gündeminde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Duty Free mağazasına girerek alışveriş yaptığı iddiası Meclis gündemine taşındı.

Yiğit Bulut'un Duty Free'den haksız alışveriş yaptığı iddiası Meclis gündeminde
16px
24px
06.01.2022 15:41
ABONE OLgoogle

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki Duty Free mağazasından 'hakkı olmadığı halde', bir dış hat yolcusunun pasaportunu kullanarak alışveriş yapan kişinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut olduğu iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde; iç hat yolcusu olan Yiğit Bulut’un birkaç hafta önce bir dış hat yolcusunun pasaportunu kullanarak hile ile buradan alışveriş yaptığı iddialarının soruşturulmasını talep etti.

'Erdoğan bilgilendirildi mi?'

Ankara Esenboğa Duty Free Mağazasında bir iç hat yolcusunun hakkı olmadığı halde alışveriş yaptığı, alışveriş yapan kişinin yanında korumalarının da bulunduğu, o sırada etrafta bulunan bir yurtdışı yolcusunun pasaportunun temin edilerek bu alışverişte kullanıldığı, iç hat yolcusunun hakkı olmaksızın başka bir yurtdışı yolcusunun pasaportunu kullanmak suretiyle alışveriş yaptığı, alışverişi yapan kişinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Yiğit Bulut olduğu iddia edilmişti.

Söz konusu iddiayı hatırlatan Bekaroğlu, Fuat Oktay’a yönelttiği önergesinde, “Söz konusu iddialarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bilgilendirilmiş midir?”, “Adı geçenin söz konusu fiili gümrük mevzuatı açısından suç teşkil etmekte midir” sorularına yanıt talep etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un bu fiilinin güvenlik kamerası görüntüleri incelenmek suretiyle ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Bekaroğlu, Gümrük mevzuatı bakımından suç teşkil eden olayın çok yönlü olarak incelenmesini, Devlet Denetleme Kurulu’nun harekete geçirilmesini, adli ve idari olarak soruşturulmasını istedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde