Yenilenebilir enerji fiyatlarında sert yükseliş

Yenilenebilir enerji fiyatlarında sert yükseliş

Küresel yenilenebilir enerji fiyatları, yüksek talep ve arz sıkıntıları nedeniyle yıllık bazda yüzde 30 yükseliş kaydetti.

Yenilenebilir enerji fiyatlarında sert yükseliş
16px
24px
13.04.2022 13:19
ABONE OLgoogle

Rüzgar ve güneş enerjisi fiyatları, büyük küresel pazarlardaki arz sıkıntıları ve yedek parçadan, nakliyeye ve istihdam ücretlerine kadar pek çok alanda yaşanan fiyat artışları ile yıllık bazda yaklaşık yüzde 30 yükseldi.

LevelTen Energy'nin çeyreklik olarak yayımladığı enerji alım anlaşmaları (PPA'lar) baz alınarak hesaplanan endeksinde yenilenebilir enerji kontrat fiyatları geçtiğimiz sene Kuzey Amerika'da yüzde 28.5 Avrupa'da ise yüzde 27.5 yükseldi. Bu yılın ilk çeyreğinde fiyatlar Kuzey Amerika'da yüzde 9.7, Avrupa'da ise yüzde 8.6 daha yüksek durumda.

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik, lojistik ve istihdam piyasalarında yaşanan sıkıntılara Rusya'nın Ukrayna'yı işgali de eklenince yenilenebilir enerji fiyatlarında geride bıraktığımız on yılda düzenli olarak yaşanan düşüş sona ermiş oldu.

Birleşmiş Milletler'in (BM) küresel ısınmanın en kötü etkilerinden kaçınmak için temiz enerji kullanımını teşvik ettiği böylesi bir zamanda yüksek fiyatların talepteki artışı yavaşlatma riski bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde