Yeni kabine borsayı nasıl etkileyecek?

Yeni kabine borsayı nasıl etkileyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam saatlerinde yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede en dikkat çeken isimlerden birisi finans dünyası için Mehmet Şimşek oldu. Şimşek ismi geçtiğimiz hafta borsada pozitif karşılanmış ve BİST100 endeksi cuma kapanışını 5.114,97 puan ile yapmıştı.

Yeni kabine borsayı nasıl etkileyecek?
16px
24px
04.06.2023 14:01
ABONE OLgoogle

Yeni kabine borsayı nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar…

Bakanlar Kurulu dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu. Patronlar Dünyası geçtiğimiz hafta yaptığı kulis haberleri ile ekominin başına Mehmet Şimşek’in geçeceğini duyurmuştu. Piyasalarda pozitif karşılanan bu haber BİST 100 endeksinin de yükselmesini beraberinde getirmişti.

BORSA HAFTAYI 5.114,97 PUAN İLE KAPATTI

BİST 100 endeksi 26 Mayıs Pazartesi günü 4.436,91 seviyesini görmüş, Cuma günü hafta kapanışını ise 5.114,97 ile yapmıştı. Borsadaki bu hareketlenme uzmanlar tarafından, “Şimşek Rallisi” olarak ifade edilmişti. Şimdi en çok merak edilen ise kabinenin bu haftaya nasıl etki edeceği… Bu konuda 2 senaryo var. 

BORSA ŞİMŞEK İSMİNİ FİYATLADI MI?

Uzmanlar geçtiğimiz hafta borsadaki yükselişi Mehmet Şimşek isminin etkisi ve seçim belirsizliğinin ortadan kalkması şeklinde yorumlamıştı. Mehmet Şimşek isminin borsada zaten fiyatlanması, BİST 100 endeksinin haftayı yatay bir seyir ile sürdürmesi olasılığını güçlendiriyor. Fakat Gümrük ve Ticaret Bakanlığındaki Ömer Bolat ismi ve piyasaların pozitif karşılayabileceği bir bakanlar kurulu oluşması, BİST 100 endeksinin yatay seyirler izlemekle beraber yukarı yönlü hareketler yapabilme ihtimalini de ortaya koyuyor.

EKONOMİDE YAPISAL REFORMLAR BEKLENTİSİ

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olması, ekonomide yapısal reformlar olacağı beklentisini de güçlendirdi. Uluslararası piyasalarda sevilen bir isim olan Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıların borsaya yeniden dönmesini beraberinde getirebilir. Bu senaryoda BİST 100 endeksi yukarı yönlü hamleler yapabilir.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde