Yeni hükümetin seçim sonrası ilk işi "döviz"

Yeni hükümetin seçim sonrası ilk işi "döviz"

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere kilitlenirken uluslararası finans kuruluşlarının seçim analizleri sürüyor.

Yeni hükümetin seçim sonrası ilk işi "döviz"
16px
24px
31.03.2023 17:46
ABONE OLgoogle

Fitch Ratings Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Kıdemli Direktörü Erich Arispe çevrimiçi bir seminerde yaptığı konuşmada Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk görevinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını söyledi.

Bloomberg’in haberine göre Arispe, bankaların hükümete finansman sağlamada hakim oyuncu haline geldiğini söyledi. Arispe makro performansa etki eden ana zayıflığın uygulanan politika seti olduğunu ve bunun çarpıklık yarattığını vurguladı.

TL'DE DEĞER KAYBI ÖN GÖRÜLÜYOR

Dün, dünyanın en büyük bankalarından olan Bank of America (BofA) ekonomistleri de Türkiye ekonomisine ve Türk lirasına dair seçim sonrası senaryoları içeren bir rapor kaleme almıştı. BofA ekonomistleri, seçimi kim kazanırsa kazansın Türk lirasında değer kaybının muhtemel senaryo olduğu dile getirmişti.

Dolar/TL kurunda adil değerin 24 seviyesi olduğunu belirten analistler, Türk lirasının değerinde seçim sonrası yüzde 15-25’lik bir düşüş öngördü. Raporda, “Seçim sonucu ne olursa olsun, ekonomideki dengesizlikleri gidermek için daha zayıf bir TL ve sıkılaşan ekonomik koşullar öngörüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

patronlardunyasi.com
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde