Yeni Şafak yazarı Öztürk: Zenginden alıp fakire verin, 'varlık vergisi' öneriyorum

Yeni Şafak yazarı Öztürk: Zenginden alıp fakire verin, 'varlık vergisi' öneriyorum

"Gelir adaletsizliği yüzünden sıkıntı çekenlerimizin elinden tutmazsak, yarın bir gün toplumsal barışı bozulmuş bir Türkiye’de hiç kimse rahat edemez"

Yeni Şafak yazarı Öztürk: Zenginden alıp fakire verin, 'varlık vergisi' öneriyorum
16px
24px
28.09.2021 05:43
ABONE OLgoogle

Yeni Şafak yazarı Hasan Özütürk, iktidara, “zenginden daha fazla vergi alınmasını” önerdi, “Pandemiden etkilenen garip guraba için pamuk eller cebe” diyen yazdı.

“Bugünlerde ‘fahiş fiyat artışı’ üzerinden dar gelirliler, ücretliler büyük sıkıntı çekiyor. Buna mukabil, tam da pandemi döneminde ihracatta rekor üzerine rekor kırıyoruz. 215 milyar dolarlık bir hedef yakalanmış görünüyor” diyen Öztürk, pandemi döneminden Türkiye’nin büyüme ve sıçramayla çıkacağını ifade ederek, “Ne var ki ‘gelir adaletsizliği’ yüzünden, büyüme ve ekonomideki bu canlılık alt gelir grubundaki insanlarımıza yansımıyor” ifadesini kullandı. YeniŞafak'ın patronlarına 7 Milyarlık ihale yağmış!

“O yüzden bugün 4.5 ay önce yaptığımız öneriyi bir adım daha ileri götürerek öneride bulunmak istiyoruz” diyen Öztürk şöyle yazdı:

“Zenginden alın, fakire verin..!

Nasıl, 1999 yılında yaşadığımız deprem sonrası ekonomik kayıplarımızı azaltmak için, 'Özel İletişim Vergisi' adı altında bir vergi konmuşsa… Ona benzer ve kesinlikle ücretlilerin dışarıda tutulacağı örneğin ihracatçılara, sermaye gruplarına, büyük sanayicilere ve bu dönemde servetine servet katanlara belli bir dönem için “ek vergi” getirilmesini öneriyorum. Bu verginin tamamının alt gelir grubuna aktarılmasını öneriyorum.

Zor mu? İmkansız mı? Ya da 'Kazandığım parayı neden bir başkasıyla paylaşayım' diyen zenginlerimize, yazının başında bahsettiğim zeytin üreticisi iş insanının 'Hep ben kazanayım diye bakmazsak… Birlikte kazanalım dersek. Birlikte kazanırsak, hep birlikte iyi oluruz. İşlerimiz iyi olur' cümlelerini hatırlatıyorum.

Gelir adaletsizliği yüzünden sıkıntı çekenlerimizin elinden tutmazsak, yarın bir gün toplumsal barışı bozulmuş bir Türkiye’de hiç kimse rahat edemez.

Birlikte kazanırsak birlikte iyi oluruz, birlikte büyür, birlikte mutlu oluruz! Burada, devletin oyun kurucu olarak çok daha güçlü rol almasını bekliyoruz. Pandemi ile birlikte bir kez daha ortaya çıktı ki, liberal ekonomi adaletli, hakkaniyetli paylaşımı engelliyor. Bu yüzden devletin, ekonomide regülatör olarak daha fazla öne çıkması gerekiyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde