Yeni Merkez Bankası Başkanı Ağbal: Göreve başladık, çalışma zamanı

Yeni Merkez Bankası Başkanı Ağbal: Göreve başladık, çalışma zamanı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı olarak atanan Naci Ağbal, görevi Murat Uysal'dan devraldı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Ağbal: Göreve başladık, çalışma zamanı
16px
24px
07.11.2020 14:03
ABONE OLgoogle

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Murat Uysal görevden alındı.

Uysal'dan boşalan göreve eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı

Görev devir teslim töreninde Ağbal, Murat Uysal’a teşekkür ederken; Uysal da yeni görevinde Başkan Ağbal’a başarılar diledi. 

ÇALIŞMA ZAMANI

Yeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, kişisel Twitter hesabında "Göreve başladık, çalışma zamanı" paylaşımında bulundu.

Murat Uysal'ın yerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na getirilen Naci Ağbal, kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulundu.

Merkez Bankası'nın "7 Kasım 2020 tarihli ve 31297 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile TCMB Başkanlığına Naci Ağbal atanmıştır. Görev devir teslim töreninde Sayın Ağbal, Murat Uysal’a teşekkür ederken; Sayın Uysal da yeni görevinde Başkan Ağbal’a başarılar diledi" şeklindeki paylaşımını alıntılayan Ağbal, "Göreve başladık, çalışma zamanı" dedi.

İşte Naci Ağbal'ın biyografisi...

NACİ AĞBAL KİMDİR?

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 tarihinde doğdu. Türk bürokrat, siyasetçi, Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yapmıştır. Maliye Bakanlığı görevini 2015-2018 yılları arasında sürdüren Ağbal Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bayburt milletvekili olarak meclise girmiştir. Bu görevinden önce 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevini üstlenmiştir.

Naci Ağbal, İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum'da tamamladıktan sonra 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Teftiş Kuruluna girdi, 1993'te Maliye Müfettişi oldu. Yüksek Lisans eğitimini 1998 yılında Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında tamamladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde