Yemeksepeti’nde 14 yaşındaki kız çocuğu taciz edildi iddiası

Yemeksepeti’nde 14 yaşındaki kız çocuğu taciz edildi iddiası

İddiaya göre, Yemeksepeti’nin sahibi olduğu Banabi’nin deposunda, 14 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunuldu. Kız çocuğunun 3 Banabi çalışanına bu durumu anlattığı ve Yemeksepeti'nin adı geçen şüpheli erkeği darp ettikleri gerekçesiyle işten çıkarıldığı belirtildi.

Yemeksepeti’nde 14 yaşındaki kız çocuğu taciz edildi iddiası
16px
24px
18.08.2020 11:28
ABONE OLgoogle

Yemeksepeti’nin sahibi olduğu Banabi firmasında çocuğa yönelik tacizi ortaya çıkaran üç depo çalışanının, alacağı olmadığına dair zorla belge imzalatarak, işten çıkartıldığı iddia edildi. İşten atılan 3 depo çalışanı ile çocuğun ailesi, baskılara sessiz kalmayacaklarını ve hesap soracaklarını kaydetti.

Halk TV’den Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre, Yemeksepeti’nin sahibi olduğu Banabi’nin Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan deposunda zihinsel engelli bir çocuk, çalışanın istismarına uğradı.

‘İŞÇİLER, DURUMU ÜST MAKAMLARA BİLDİRDİ, İŞTEN ÇIKARILDI’ İDDİASI 

Deponun bulunduğu mahallede yaşayan 14 yaşındaki kız, 3 çalışanın yanına gelerek D. K. adlı çalışanın kendisini taciz ettiğini anlattı. Çalışanlar bu durumu bölge sorumluları, müdürler ve şeflerine iletti.

Kamera kayıtları incelendi ve D.K isimli çalışanın küçük kız ile depoda kameranın gördüğü ve görmediği kör noktalarda uzun zaman geçirdiği görüldü. Olayın bu şekilde ortaya çıkmasından sonra 3 depo çalışanı hiç beklemedikleri bir şekilde uzaklaştırma aldılar. İşçiler daha sonra işten atıldı.

‘FİRMA YETKİLİLERİ VİDEO VE SES KAYITLARINI SİLMEMİZİ İSTEDİ’

İşten atılan Yücel Işıtan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “16-17 aydır Banabi’de çalıştım. Depo pazar alanına yakın, mahalle arasında. Çocuklar da sürekli orada oynuyor. Bir çocuk gelip bize yaşadıklarını anlattı. D.K diye bir çalışanın tacizine maruz kaldığını söyledi. Biz de sonrasında gidip çalışan ile konuştuk. Konuşmamızın ardından D.K adlı kişi kaçıp gitti. Olayın doğru olmadığını söyledi. Biz depoya geldiğimizde uzaklaştırma kararı verdiler. Ardından da depoya çağırıp bizi, tazminatsız bir şekilde işten çıkardılarını söylediler. Önce istifa edin dediler. Ama biz istifa kağıdını imzalamadık. Firma yetkilileri elimizdeki video ve ses kayıtlarını silmemizi istedi. Silmememiz halinde ise hakkımızda suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi” ifadelerini kullandı.

YEMEKSEPETİ: KONU ADLİ MERCİLERLE PAYLAŞILDI, BİLGİ VEREMİYORUZ

 

Yemeksepeti'nden yapılan açıklamada ise taciz iddiasının Maltepe'deki depolarında gerçekleştiği ve istismar şüphelisini darp eden işçilerin işten kovulduğu kabul edilerek şunlar kaydedildi:

"Kısa bir süre önce Yemeksepeti Banabi Maltepe depomuzda, çalışanlarımızdan birinin adının karıştığı taciz iddiası gündeme gelmiştir. İlgili iddia adalet hususunda tek yetkili olan adli mercilerle derhal paylaşılmıştır. Aynı depoda farklı pozisyonlarda çalışan 3 işçi işleyişi ya da hukuki girişimleri beklemeden iddiaya adı karışan kişiyi şiddetli darp etmişlerdir.

Olay, depo yöneticilerimiz ve bölge müdürlerimiz tarafından ilgili departmanlarımıza bildirildikten sonra hem iddianın muhatabı kişinin hem de kavgaya karışan çalışanlarımızın iş akitleri iş kanununun ilgili hükümlerine uygun olarak sona erdirilmiş; söz konusu üzücü iddianın tüm yönleriyle araştırılması için yetkili merciler, hukuk birimimiz tarafından derhal bilgilendirilmiştir. Hukuku tüm işleyişin merkezine almış bir kurum olarak, yasaların dışında kalan herhangi bir seçenek bizim için yok hükmündedir; değerlendirilmesi bir kenara, gündemimizde dahi olamaz.

İddia edilen hususların adli merciler tarafından titizlikle araştırılarak aydınlatıcalacağına olan inancımız tamdır. Süreci tüm aşamaları ile takip etmeye devam edeceğiz."

?ref_src=twsrc%5Etfw">August 18, 2020

‘AİLEYE PARA TEKLİFİ’ İDDİASI

Tacize uğradığı ileri sürülen çocuğun yakını Halk TV’ye yaptığı açıklamada, “Olay ortaya çıktıktan sonra şirkete gittik. Sonrasında avukatlara yönlendirdiler. Avukatlar da bize para teklif ederek, olayın üstünü kapatmamızı istedi. Biz de kabul etmedik” dedi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Olayın sosyal medyada duyulmasından sonra binlerce kişi sosyal medyadan #YemeksepetiBoykot kampanyası başlattı. İşte gelen tepkiler...

?ref_src=twsrc%5Etfw">August 18, 2020
?ref_src=twsrc%5Etfw">August 18, 2020

 

?ref_src=twsrc%5Etfw">August 18, 2020
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde