Yatırımcıya güvence: Erdoğan'ın imzaladığı 2021 ajandasında neler var?

Yatırımcıya güvence: Erdoğan'ın imzaladığı 2021 ajandasında neler var?

Erdoğan’ın imzaladığı 2021 programına göre, yatırım süreçlerini etkileyen tüm maliyetler azaltılacak. Yerli ve yabancı yatırımcının hukuki açıdan tek bir endişesi kalmayacak

Yatırımcıya güvence: Erdoğan'ın imzaladığı 2021 ajandasında neler var?
16px
24px
16.11.2020 08:55
ABONE OLgoogle

İŞ ve yatırım ortamını güçlendirmeye yönelik hukuki güvence, yeni teşvikler başta olmak üzere reform adımları için düğmeye basıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı 2021 ajandasındaki önemli başlıklar şöyle:

MALİYET AZALACAK: İş ve yatırım ortamını etkileyen bürokratik süreçler basitleştirilecek. Yatırım süreçlerini etkileyen maliyetler azaltılacak.  Erdoğan: Ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemini başlatıyoruz

İZİNLER HIZLANACAK: Yerel yönetimlerin yatırım izinlerine ilişkin uygulamaları basitleştirilecek. Zorlaştırıcı uygulamalar kaldırılacak. E-belediye uygulaması yaygınlaştırılarak yeknesaklık sağlayacak.

HUKUKİ GÜVENCE: Aralık 2021 tarihine kadar yargıda teknolojik imkânlar önemli oranda artırılacak.

ARABULUCULUK YAYGINLAŞTIRILACAK: Arabuluculuk sistemi yaygınlaştırılarak uyuşmazlıklar daha kısa sürede çözülecek. İhtisas mahkemelerinde görev yapan hâkimlere imar, çevre, yatırım gibi konularda eğitim verilecek.

HARAÇ MEZAT SATIŞA SON: Yeni icra dairesi modeli öncelikle iş yoğunluğu olan yerler olmak üzere yaygınlaştırılacak. Sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak. İcra-iflas süreçlerindeki hata payı azaltılacak, haczedilen malın gerçek değerinde satılması sağlanacak.

LİSANSLI YEDİEMİN DEPOSU: Yedieminlik müessesi ıslah edilecek. Lisanslı yediemin deposu uygulamasına geçilecek, tasfiye usulü yeniden düzenlenecek.

BEYANNAMELER SADECELEŞECEK: İş yapma kolaylığının artırılması için vergi beyannameleri gözden geçirilerek sadeleştirilecek. Serbest ticaret anlaşmaları cari dengenin sürdürülebilirliği gözetilerek tamamlanacak.

Hazal Ateş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde