Yatırımcısına her şeyden daha çok kazandıran bankalar

Yatırımcısına her şeyden daha çok kazandıran bankalar

Karları düştü, batık oranı yükseldi denilen bazı banka hisse senetleri yatırımcısını adeta zengin etti. Ne döviz ne de faiz bu hisseler kadar kazandırmadı. İşte yatırımcısına her şeyden daha çok kazandıran o bankalar:

Yatırımcısına her şeyden daha çok kazandıran bankalar
16px
24px
12.09.2019 04:46
ABONE OLgoogle

Türkiye son yıllarda büyük ekonomik kriz yaşarken, dövizde sert hareketler de oluyor. Faizlerin yükselişi ve altında baş döndüren hareketlere rağmen parasını 4 banka hisse senedinde değerlendirenler her şeyden daha çok kazandı. 

Borsa 100 endeksi, altın, faiz ve dövizden daha çok kazandıran bankalar şunlar:

1-GARANTİ BANKASI:  Bu bankanın hisse senedi son 12 ayda yatırımcısının yüzünü güldürdü. Senet yüzde 64.5 ile en çok kazandıran yatırım oldu. Bankanın hisse senedi bu yılın başından bu yana da yüzde 21 kazandırdı.

2-YAPI KREDİ BANKASI: Gökhan Erün yönetimindeki Yapı Kredi Bankası'nın hisse senetleri de en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Bu bankanın hisse senedi son 1 yılda yüzde 57.1 kazandırırken, yılbaşından bu yana da  yüzde 21 kazandırdı.

3-İŞ BANKASI: İş Bankası da yatırımcısını sevindiren hisse senedi oldu. Yıllık bazda yüzde 57 kazandırırken, yılbaşından bu yana da yüzde 35 gibi oldukça iyi bir getiri sağladı. 

4-VAKIFBANK: Yüzde 56.7 ile en çok kazandıran bir kamu bankası oldu. Diğer kamu bankasına göre getirise oldukça iyi. Bu bankanın hisse senedi yılbaşından bu yana da yüzde 30 gibi ciddi bir kar yazdı.

5-AKBANK: Bir çok kritere göre bilançosu en çok eleştirilen Akbank, her şeye rağmen yatırımcısına en çok kazandıran bankalar arasında yer aldı.Akbank hisse senedi son bir yılda yüzde 56 kazandırdı.  Yılbaşından bu yana da yüzde 27 gibi ciddi bir kazanç sağladı.

BORSA NE OLDU?

 

Banka hisseleri yatırımcısını adeta ihya ederken borsa endeksinin getirisi ise enflasyonun altında oldu. Borsa 100 endeksinin getirisi yüzde 11 civarında kalarak reel anlamda yatırımcısına kaybettirdi.

DÖVİZ ZARAR ETTİRDİ

Öte yandan parasını dövize yatırınlar ise son 12 ay içerisinde zarar etti. Dolara yatırınlar yüzde 10 dolayında zarar ederken, euro yatırımcısının zararı ise daha fazla oldu. Euro yatırımcısı yüzde 15 dolayında zarar etti.

ALTIN KORUDU

Bu arada altın yatırımcısı ise enflasyonun üstünde getiri ile yatırımcısını korudu. Yüzde 24 civarında bir artış ile enflasyona karşı güvence sağlamış oldu.

Paramedya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde