Yatırımcıları 29 milyon dolar dolandıran kripto dolandırıcısını kaçırıp işkence ettiler

Yatırımcıları 29 milyon dolar dolandıran kripto dolandırıcısını kaçırıp işkence ettiler

24 yaşındaki kripto yatırımcısı Aiden Pleterski iflasın eşiğinde. Yatırımcılardan 29 milyon dolar çaldığı iddia edilen Pleterski'nin kaçırıldığı ve fidye için işkence gördüğü ortaya çıktı.

Yatırımcıları 29 milyon dolar dolandıran kripto dolandırıcısını kaçırıp işkence ettiler
16px
24px
26.03.2023 14:08
ABONE OLgoogle

Kripto para furyasında her geçen gün dolandırıcılık ve sahtekarlık haberleri giderek artıyor. Sadece Türkiye’de değil dünyada da sahte “kripto para”cılık dolandırılmayla bitiyor.

Geçtiğimiz günlerde 24 yaşındaki 'kripto kralı' Aiden Pleterski, yatırımcılarını 29 milyon dolar dolandıran Aiden Pleterski, bu sefer farklı bir konuyla gündeme geldi. Pleterski’nin babası, oğlunun kaçırıldığını duyurdu. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, olay Aralık ayında gece yarısı gerçekleşti.

DÖVÜLDÜĞÜ VE İŞKENCE GÖRDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Peters, gece geç saatlerde 3 milyon Kanada doları fidye talep eden bir telefon aldığını söyledi. Peters daha sonra oğlunun Ontario'da götürüldüğünü, dövüldüğünü ve işkence gördüğünü iddia etti.

Birkaç gün sonra oğlunun serbest bırakıldığını iddia eden baba, paranın derhal iade edilmesi için sürekli tehdit edildiğini söyledi.

1.6 MİLYON DOLARI GERİ ÖDEDİ

İngiliz gazete Pleterski'nin yatırımcılardan topladığı 29 milyon doların büyük bölümünü lüks bir hayat yaşamak için harcadığını yazdı.

Haberde 24 yaşındaki adamın spor arabalar ve özel jetler için milyonlarca dolar harcadığına dikkat çekildi.

Gazete Pleterski'nin yatırımcılarına sadece 1.6 milyon dolar geri ödediğinin de altı çizildi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde