Yarı fiyatına aldı; Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı resmen Koç'un

Yarı fiyatına aldı; Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı resmen Koç'un

Özelleştirme kararı kamuoyu tarafından yoğun tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'a verildi. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

Yarı fiyatına aldı; Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı resmen Koç'un
16px
24px
12.11.2021 08:26
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesi sonucu Resmi Gazete’de yayımlandı. Yat limanı 4771 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’yla Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art’a verildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi’ne ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın; 2 milyar 531 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş.’ye İhale Şartnamesi çerçevesinde 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesine,

Şirketin sözleşmeyi imzalamakta imtina etmesi ya da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde teminatının idare lehine irat edilmesine ve ihalenin iptaline dair kararın onaylanmasına karar verilmiştir. 

FİYATI 664 MİLYON DOLARDAN 300 MİLYON DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ

Kadıköy Beledye Başkanı Odabaşı, “Kalamış Yat Limanı ihalesini TEKART firması (Koç Holding) ihaleyi, önceden kendisinin verdiği teklifinin yarı fiyatına aldı" diyerek tepki göstermişti.

İhalenin ardından açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, şunları söylemişti:

“2-3 yıl önce yapılan ihaledeki rakamın dolar karşılığı 664 milyon olduğunu, bugün son verilen teklifin 2 milyar 531 milyon TL, kaba bir hesapla 300 milyon dolara geliyor. Yani bir önceki alınan teklifin de yarı fiyatına verildi”

Koç, Kalamış Yat Limanı ihalesini yarı fiyata aldı! Kalamış'ta tatlı huzur kaçtı! AYM'ye başvurdular

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde