Yaptırımlardan Putin'in 'sevgilisi' bile kaçamadı: Alina'nın suçu ne?

Yaptırımlardan Putin'in 'sevgilisi' bile kaçamadı: Alina'nın suçu ne?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile romantik bir ilişki yaşadığı varsayılan Alina Kabayeva'nın da Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya karşı uygulayacağı altıncı yaptırım paketine dahil edildiği iddia edildi.

Yaptırımlardan Putin'in 'sevgilisi' bile kaçamadı: Alina'nın suçu ne?
16px
24px
07.05.2022 09:03
ABONE OLgoogle

Avrupa'dan iki diplomatik kaynak, AB'nin Ukrayna işgali sebebiyle Rusya'ya karşı hazırladığı altıncı yaptırım paketinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişki yaşadığı iddia edilen Alina Kabayeva'nın da hedef alındığını belirtti.

'İsimler eklenebilir de çıkarılabilir de'

Avrupa Komisyonu'nundan bir kaynağın, Amerika Birleşik Devletleri merkezli CNN'e yaptığı açıklamada, "Bu raddede üye ülkelerin takdirine göre listeye isimler eklenebilir ya da çıkarılabilir" ifadeleri yer aldı.

Henüz imzalanmadı

AB henüz taslak aşamasındaki teklifi resmi olarak imzalamadı. Teklifin şu anda AB'nin Brüksel'deki merkezinde görüşme aşamasında olduğu kaydedildi.

CNN'e görüşmelerin devam ettiğini ifade eden diplomatik kaynak, "Bu iş çocuk oyuncağı değil, bekleyip göreceğiz" dedi.

Ne olmuştu?

1983 doğumlu Kabayeva, neredeyse on yıl önce, jimnastik alanında madalya kazandığı dönemde Putin ile ilişkilendirilmişti. Rus lider ise ilişki iddialarını reddetmişti.

Aynı zamanda politikacı olan Kabayeva'ya uygulanma ihtimali olan yaptırımların kapsamına dair haberde detay verilmedi.

Putin’in kendisinden 31 yaş küçük jimnastikçi sevgilisinden iki oğlu ve yedi yaşında iki kızı olduğu düşünülüyor.

Yetkililer tedirgin

Nisan ayında The Wall Street Journal, Amerikan yetkililerinin Kabayeva'yı yaptırım uygulananlar listesine ekleme konusunda tedirgin olduğunu çünkü Putin açısından bunun şahsi bir saldırı olarak algılanabileceğinden tansiyonun daha da yükselmesine yol açacağını düşündüklerini belirtmişti.

Patrik Kirill de hedefte

Dosyanın tamamını gören kaynakların yaptığı açıklamaya göre, Rus Ortodoks Kilisesi'nin başındaki Patrik Kirill de AB'nin altıncı yaptırım paketinde yer alan isimlerden biri oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde