Yapı Kredi Bankası'nın yeni yönetimi belirlendi

Yapı Kredi Bankası'nın yeni yönetimi belirlendi

Çoğunluk hisseleri Koçbank'a devredilen Yapı ve Kredi Bankası'nın yeni Yönetim Kurulu belirlendi. 10 kişilik Yönetim Kurulu'nun 5 üyesi yabancılardan oluştu.

Yapı Kredi Bankası'nın yeni yönetimi belirlendi
16px
24px
28.09.2005 18:06
ABONE OLgoogle
 Yapı ve Kredi'den Borsa'ya gönderilen açıklamaya göre, bankanın Olağanüstü Genel Kurulu, Genel Müdürlük binasında bugün toplandı.
      Genel Kurul'da, 1 Ocak 2005-31 Temmuz 2005 dönemi bilanço ve kar/zarar hesapları görüşülerek onaylandı.
      Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çekinmez, Mustafa Selçuk Tamer, Ömer Kemal Gürer, Semih Çağlar, Havva Güzin Üçışık, Mustafa Ünal ve Sedat Altunay ile Yönetim Kurulu Doğal Üyesi Osman Reha Yolalan, görev sürelerinin sona erdiği tarihe kadar olan faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edildi.
      Ayrıca Denetçiler Mehmet Ersoy ve Kamil Duman ile 1 Ocak 2005-30 Nisan 2005 döneminde denetçi olan ve 30 Nisan 2005 tarihinde istifa eden Lokman Gündüz de ibra edildiler.
     
     YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

      Yönetim Kurulu üye sayısı 10 olarak belirlenirken, 2005 yılı hesaplarını incelemek amacıyla toplanacak olağan genel kurula kadar görev yapmak üzere, Dr. Rüşdü Saraçoğlu, Seyit Kemal Kaya, F. Füsun Akkal Bozok, Halil Sedat Ergür, Ahmet Fadil Ashaboğlu, Andrea Moneta, Massimiliano Moi, Giuseppe Vovk, Ranieri de Marchis ve Federico Ghizzoni Yönetim Kurulu üyeliklerine seçildiler.
      M. Erkan Özdemir ve Adil G. Öztoprak, 2005 yılı hesaplarını incelemek amacıyla toplanacak olağan genel kurula kadar görev yapmak üzere denetim kurulu üyeliklerine getirildiler.
     
     2 BANKANIN AKTİF TOPLAMI 4. BÜYÜĞÜ OLUŞTURUYOR

      Bu arada hisseleri devredilen Yapı ve Kredi Bankası ile bu bankayı devralan Koçbank'ın aktif toplamları, Türk bankacılık sisteminde Ziraat, İş ve Akbank'dan sonra 4. büyüğü oluşturuyor.
      Yapı ve Kredi Bankası 24.8 milyar YTL aktif büyüklükle 7., Koçbank 11.5 milyar YTL aktif büyüklükle 8. sırada bulunuyor.
     
     KOÇBANK

      Koçbank'ın kuruluş çalışmaları, American Express Bank'ın 1981 yılında İstanbul'da açılmasıyla başladı.
      Koç Grubu, 1986 yılında Amerikan Express Bank'ın yüzde 51 hissesini satın alıp, Koç Amerikan Bankası'nın kurulmasını sağladı.
      1992 yılına kadar hisselerini yüzde 100'e yükselten Koç Grubu, aynı yıl bankayı iştiraklerinden biri haline getirdi. 1993 yılında bankanın adı Koçbank olarak değiştirildi.
      Bankanın kurumsal kredi ve finansal kiralama faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla, 1995 yılında Koçlease (Koç Finansal Kiralama A.Ş.) kuruldu. 1997 yılında, bankanın yatırım bankacılık işlemleri KoçYatırım (KoçYatırım Menkul Değerler A.Ş.) adı altında toplandı.
      KoçFaktor ise Mayıs 1999'da faaliyete geçti.
      Koçbank, yurtiçi faaliyetlerinin yanı sıra 1996 yılında Amsterdam'da Koçbank Nederland N.V.'yi kurdu.
      Yurtdışındaki ilk Koçbank şubesi ise 2000 yılında Bahreyn'de faaliyete geçti.
      Asya'daki Türk Cumhuriyetlerinin gelişen bir pazar olarak değerlendirilmesi sonucu Koçbank'ın yüzde 80 hisse ve IFC işbirliği ile, Koçbank Azerbaycan LTD, 2000 yılında Bakü'de faaliyete geçti.
      Koç Topluluğu'nun finans sektöründe büyüme kararı alması ile Mart 2001'de Koç Finansal Hizmetler A.Ş. (KFH) kuruldu.
      Koç Finansal Hizmetler A.Ş., Koçbank, Koç Yatırım, Koçlease, Koç Faktor, Koç Portföy , Koçbank Netherland NV ve Koçbank Azerbaycan olmak üzere 7 finansal şirketi bir çatı altında toplayan bir yönetim şirketi olarak kuruldu.
      Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'nin kurulması ile başlayan yapılanma sürecinde yaşanan önemli gelişmelerden biri de, UniCredito Italiano
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde