Yapı Kredi 60 Milyon Euro'ya yeni bir banka kuruyor

Yapı Kredi 60 Milyon Euro'ya yeni bir banka kuruyor

Yapı Kredi Bankası, yurtdışında daha kapsamlı bankacılık hizmeti sunarak kurumsal ve ticari segmentlerde müşteri tabanını genişletmek amacıyla yeni bir banka kurmayı kararlaştırdı.

Yapı Kredi 60 Milyon Euro'ya yeni bir banka kuruyor
16px
24px
13.10.2014 13:50
ABONE OLgoogle
Yapı Kredi Bankası, yurtdışında daha kapsamlı bankacılık hizmeti sunarak kurumsal ve ticari segmentlerde müşteri tabanını genişletmek amacıyla, ada ülkesi Malta’da 60 milyon euro sermayeli yeni bir banka kurmayı kararlaştırdı.
 
 Yapı Kredi’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan alınan izin çerçevesinde başlanan "Yapı Kredi Malta"nın faaliyete geçmesi için ön iznin Malta yasal otoritesi tarafından verildiği belirtildi.
 
Açıklamaya göre, yeni kurulacak banka olan Yapı Kredi Malta, Yapı Kredi’nin Hollanda’da bağlı ortaklığı Yapı Kredi Holding BV tarafından doğrudan kontrol edilecek.
 
Açıklamada, "60 milyon euro tutarındaki bir sermaye ile faaliyet göstermeye başlayacak Yapı Kredi Malta’nın başlangıç sermayesi için Yapı Kredi Holding BV’nin 59 milyon euro olan sermayesi, tamamı bankamızca karşılanmak üzere 102 milyon euroya çıkarılacaktır" denildi.





E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde