Yapay zeka ChatGPT, hukuk sınavından geçer not aldı

Yapay zeka ChatGPT, hukuk sınavından geçer not aldı

Minnesota Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörü, öğrencilerine yaptığı sınavdaki soruları ChatGPT'ye yöneltti. Yapay zeka, 95 çoktan seçmeli ve 12 yazılı sorunun sorulduğu sınavdan c+ aldı.

Yapay zeka ChatGPT, hukuk sınavından geçer not aldı
16px
24px
27.01.2023 08:11
ABONE OLgoogle

OpenAI şirketinin piyasaya sürdüğü Kasım ayından bu yana gündemden düşmeyen yapay zeka sistemi ChatGPT, hukukta da 'kendini kanıtladı'.

Euronews'in aktardığına göre Minnesota Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörlerinden Jonathan Choi öğrencilerine yaptığı sınavın aynısını ChatGPT'ye yaptı. Yapay zeka, 95 çoktan seçmeli ve 12 yazılı sorunun olduğu sınavdan geçer not aldı.

"ChatGPT hukuk fakültesine gidiyor" başlığıyla yayınlanan makalede yapay zekanın C+ aldığı belirtildi. Bu ne kadar geçer bir not olarak kabul edilse de ChatGPT birçok soruda sınıf ortalamasının altında kaldı. 

Choi ve makaleyi birlikte yazdığı akademisyenler ChatGPT'nin yazılı sorularda hukukun temel kuramlarına hakim olduğunu ve cevapların kurgulanmasında son derece başarılı olduğunu vurguladı. 

Fakat akademisyenler "hukuk fakültesi sınavlarında sıkça kullanılan açık uçlu sorulardaki problemleri tespit etmekte genellikle zorlandı" ifadelerini kullandı. Özellikle matematiksel hesaplar gerektiren çoktan seçmeli sorularda başarısız oldu.

Makaleyi sosyal medyadan duyuran akademisyenler "Genel olarak, ChatGPT tek başına çok da iyi bir hukuk öğrencisi değil," yorumunda bulundu. Öte yandan ChatGPT'nin hukuk öğrencilerine ve avukatlara çok iyi bir destek olabileceğini vurguladılar. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde