Yanan Balıklı Rum Hastanesi ihalesini kim kazandı?

Yanan Balıklı Rum Hastanesi ihalesini kim kazandı?

İstanbul Zeytinburnu’daki tarihi Balıklı Rum Hastanesi binasının çatısını onarmak için açılan ihale sonuçlandı. 13 milyon 899 bin liralık çatı tadilatının aralık ayında tamamlanması planlanıyor.

Yanan Balıklı Rum Hastanesi ihalesini kim kazandı?
16px
24px
26.09.2022 13:27
ABONE OLgoogle

İstanbul Zeytinburnu'ndaki tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nin İhtiyarhane binasında 4 Ağustos 2022 tarihinde yangın çıkmıştı. Can kaybının yaşanmadığı yangından tarihi bina kullanılamaz hale gelmişti. Binanın tadilatı kapsamında önce çatı onarımını yapmak üzere ihaleye çıkıldı.

Sözcü'nün haberine göre, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, “Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Çatı Onarımı” işi için 1 Eylül günü ihale düzenledi.

Belli istekliler arasında düzenlenen ihalede yaklaşık maliyet 14 milyon 737 bin TL olarak açıklandı.

2 geçerli teklif sunulan ihaleyi 13 milyon 899 bin liralık en düşük teklifin sahibi Alba İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş kazandı.

Aralık ayında bitecek

Şirket ile 16 Eylül'de sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre çatı onarım işi 13 Aralık 2022 tarihine kadar bitirilecek.

İhaleyi kazanan şirket daha önce Yıldız Sarayı Büyük Mabeyn Köşkü-Cumhurbaşkanlığı Mabeyn Köşkü, Yıldız Hamidiye Cami, Teşvikiye Cami, Sait Halim Paşa Yalısı, Adile Sultan Kasrı, Kuleli Askeri gibi tarihi yapıların restorasyon ve tadilat işlerini üstlenmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde