Yalıkavak Marina'ya 20 yeni ultra lüks marka geliyor

Yalıkavak Marina'ya 20 yeni ultra lüks marka geliyor

Yalıkavak Marina, yaz sezonuna yeni markalarla giriyor. Bu yıl 20 yeni ultra premium markaya ev sahipliği yapmaya hazırlanan marinada Rus markalarının sayısının artması da dikkat çekiyor.

Yalıkavak Marina'ya 20 yeni ultra lüks marka geliyor
16px
24px
28.05.2021 18:06
ABONE OLgoogle

Geçen yıl Yalıkavak Marina’da açılan ünlü Rus restoranı Novikov gördüğü büyük ilgi üzerine bu yıl da kapılarını müşterilerine açıyor. Yine bir başka ünlü Rus restoranı White Rabbit Family de bu sezon marinada olacak.  Süper lüks yat marinası, konumu, alışveriş imkanları, ödüllü otelleri ve ünlü restoranları ile öne çıkan Yalıkavak Marina’da Rus restoranlarının sayısının artmasında zengin Rus turistlerin pandemi döneminde Bodrum’u tercih etmesi etkili oldu.

Peki marinada hizmet verecek olan Rus restoranlarının sahipleri kim? Üst katında helikopter pisti olan Novikov Bodrum restoranı, ünlü restorancılar Arkadiy Novikov (Novikov Grubu) ve Anton Pinskiy (Pinskiy&Co) işbirliğiyle Bodrum’da faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

Novikov restoranlarının ortak özelliği, dünyanın her yerinden gelen taze balık ve kabuklu deniz ürünlerinin sergilendiği büyük buz tezgahlı “fish market” dolabından seçeceğiniz ürünün, restoranın açık mutfağında istediğiniz şekilde pişirilmesi…

Rusya’nın ilk uluslararası restoran işletmecisi olan Arkadiy Novikov tarafından 1991 yılında kurulan Novikov Grubu’nun İtalya, İngiltere, İspanya ve ABD’nin de aralarında olduğu birçok ülkede restoranları var. Novikov Grubu, yeni bir İtalyan restoranı ve dünyaca ünlü lüks konsept restoranları da açmayı planlıyor.

White Rabbit Family restoran grubu 2010 yılında Boris Zarkov tarafından kuruldu. Restoranın şefi Vladimir Mukhin, Rusya’nın en önemli şeflerinden biri. Grubun Moskova’da 11, Soçi’de 11 restoranı var. 2017, 2018 ve 2019 yıllarında dünyanın en iyi 50 restoranı arasında yer aldı.

Lüks markalar geliyor

Bodrum’da bu yaz sadece Yalıkavak Marina’da değil birçok bölgede lüks restoranlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Akfen Holding’e ait Torba’daki Bodrum Loft’ta Paper Moon ve Sunset Suchi yer alıyor.

Cennet Koyu’ndaki Mandarin Continental’de Lucca ve Hakkasan müşterilere kapılarını açıyor. Marriot International’ın Bodrum’daki ilk oteli Caresse Bodrum’da Yunanistan’ın Paros adasının ünlü deniz ürünleri restoranlarından Barbarossa Restoran Haziran başında açılacak.

Miami’de dünya yıldızlarının tercihi olan Villa Azur Restaurant&Beach Club, Dinesty Group bünyesinde Bodrum Tilkicik Koyu’nda hizmet vermeye başladı. İstanbul’un ünlü sushi restoranlarından ITSUMI de Bodrum’a gidenlerden… Restoran, Gündoğan’daki Cape Bodrum’un içine açıldı.

Zengin Ruslar’ın gözdesi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın açıklamalarına göre Bodrum, geçen yıl  67 binin üzerinde Rus turisti ağırladı.

Aynı yıl 66 binin üzerinde Ukraynalı turist gelirken Azerbaycan, Litvanya, Belarus ve Kazakistan vatandaşlarının gözdesi de Bodrum oldu. Aras’ın verdiği bilgiye göre Ruslar Bodrum’da 300 milyon dolarlık yatırım planları da yapıyor.

Necla Dalan/Perapost

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde