Yahya Ülker, Yıldız Holding'in yönetimine girdi

Yahya Ülker, Yıldız Holding'in yönetimine girdi

Yahya Ülker şimdi de Yıldız Holding Yönetim Kurulu’na girdi.

Yahya Ülker, Yıldız Holding'in yönetimine girdi
16px
24px
21.06.2019 12:16
ABONE OLgoogle

Sayfalarımızda Yıldız Holding ve patronu Murat Ülker ile ilgili haberleri sıkça yer veriyoruz. Holding Türkiye’nin üçüncü büyük grubu. 14 ülkede 80 fabrikası bulunuyor.

Çalışan sayısı 45 bini Türkiye’de olmak üzere 60 binin üzerinde. 2018 cirosu resmi olarak açıklanmadı ancak konsolide cironun 50 milyar TL seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Yahya Ülker, yönetim kurullarına girmeye başladı

Bu büyüklükteki grup haliyle her gazeteci gibi bizim de sürekli radarımızda. Geçtiğimiz haftalarda Yıldız Holding ile ilgili iki kulis bilgisi paylaşmıştık. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in koltuğunu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’e devretmeye hazırlandığını ilk biz yazdık. Bu değişim 2020’de gerçekleşecek.

Değişimin işaretleri Nisan ayında yapılan genel kurul kararlarında verilmiş. Ali Ülker 26 Nisan 2019 tarihli genel kurulda alınan kararla Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili olmuş. Aynı genel kurulda önemli bir isim daha yönetime girmiş.

Yine bu yılın başında ilk biz duyurmuştuk. Murat Ülker’in büyük oğlu Yahya Ülker’in ilk kez Yıldız Holding şirketlerinin yönetim kurullarında görev almaya başladığını yazmıştık. Yahya Ülker şimdi de Yıldız Holding Yönetim Kurulu’na girdi.

Yahya Ülker, ağırlıklı olarak teknoloji şirketlerinin yönetiminde yer alıyor.

İSTEGELSİN'İN PATRONU

Son dönemlerde öne çıkmaya başlayan istegelsin.com’un patronunun da Yahya Ülker olduğunu öğrendik.

Yahya Ülker ilk olarak Yıldız Holding’in ana hissedarı olan Kökler Holding’in yönetiminde yer almıştı. Ve o düğün Dubai'de gerçekleşti... Murat Ülker'le Fettah Tamince dünür oldular

Ardından Kestel Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret A.Ş., E Star Global E Ticaret Satış ve Pazarlama A.Ş., Pasifik Tüketim Ürünleri Satış ve Ticaret A.Ş., Most Teknoloji Çözümleri A.Ş., Pame Danışmanlık Ticaret A.Ş., Pervin Finansal Kiralama A.Ş’nin yönetim kurullarına girdi.

Son olarak Yıldız Holding’in yönetimine girerek görev aldığı şirket sayısını sekize yükseltti.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde