Yahoo’ya Google’dan 6 aylık hamile CEO

Yahoo’ya Google’dan 6 aylık hamile CEO

Yahoo, 2 aylık aradan sonra CEO yokluğunu, güzelliği ile dikkat çeken Google’un eski yöneticisi Marissa Mayer ile sonlandırdı.

Yahoo’ya Google’dan 6 aylık hamile CEO
16px
24px
18.07.2012 05:01
ABONE OLgoogle

Dünyanın önde gelen arama motorlarından Yahoo, 2 aylık aradan sonra CEO yokluğunu, güzelliği ile dikkat çeken Google’un eski yöneticisi Marissa Mayer ile sonlandırdı.

Geçtiğimiz yıllarda sık sık CEO değişikliği yaşayan Yahoo, Mayer’in başa geçmesiyle birlikte Carol Bartz, Scott Thompson ve Ross Levinsohn gibi isimlerin yönetimindeki başarılı eski günlerini yakalamayı amaçlıyor. Aynı zamanda 6 aylık hamile olan Mayer’in bu durumu Yahoo’nun kararında etkili olmadı. Mayer, Google’ın ilk çalışanlarından biri ve şirketin ilk kadın mühendisi olma özelliğini taşıyor.

Fazla düşünmedim

Mayer, Yahoo’ya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Google’da çok güzel 13 yıl geçirdim. Fakat Yahoo’dan gelen teklifi fazla düşünmem gerekmedi. İnternetin en büyük markalarından bir tanesi olan Yahoo’nun başına geçmek güzel bir fırsat” diyerek heyacanını dile getirdi. Mayer, teknoloji şirketlerini ileri taşıyacak özelliğin ‘yetenek’ olduğunu ve bu yüzden de Silikon Vadisi’nden Yahoo’ya taze kan olarak yeni isimler transfer edebileceklerinin sinyalini verdi. Yahoo yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise, Mayer ile birlikte ürün yeniliğine daha çok odaklanan bir marka haline gelme hedefleri olduğu ifade edildi.

Google’a 2009’da girdi

1999 yılında Google ekibine katılan Mayer, şirkette işe başlayan 20’nci çalışan olma özelliğini taşıyor. İsviçre’de ve Kaliforniya’daki araştırma merkezlerinde çalışan Mayer, Google’ın ana sayfası, arama motoru ve 2010 yılı itibariyle Google Maps ve diğer lokal servislerle ilgilendi. Fortune’ın dünyadaki en güçlü 50 kadından biri olarak gösterdiği Mayer, bu listeye giren en genç kadın özelliğine de sahip.

12 bin çalışanı var

1995’te Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından Kaliforniya’da kurulan Yahoo’nun Mayıs 2012 tarihi itibariyle 12 bin çalışanı bulunuyor. Günde 700 bin kişinin ziyaret ettiği Yahoo, ilk etapta arama motoru olarak hizmet veriyordu. İlerleyen zamanlarda e-posta, anlık sohbet gibi servislere de el atan Yahoo, dünyanın en çok ziyaret edilen 4’üncü internet sitesi konumunda.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde