Yabancılar satın almıştı! Peyman yine satılıyor

Yabancılar satın almıştı! Peyman yine satılıyor

Türkiye'nin en büyük kuruyemiş üreticilerinden Peyman, yine el değiştiriyor.

Yabancılar satın almıştı! Peyman yine satılıyor
16px
24px
02.09.2022 14:48
ABONE OLgoogle

Son olarak 2017'de Esas Holding'in özel sermaye fonu Bridgepoint'e yaklaşık 110 milyona sattığı Peyman'ı bu kez yine Türk şirketi alıyor.

Anlaşma sağlanırsa, Pizza Hut, KFC gibi dünyaca ünlü markaların Türkiye operasyonlarını yöneten İş Holding, Peyman'ın yeni sahibi olacak.

2008'DE ESAS HOLDİNG ALMIŞTI

1995 yılında Eskişehir'in üç kuruyemiş fabrikasının birleştirilmesi ile kurulan Peyman Gıda, hisselerini 2008 yılında Esas Holding'e satmıştı.

Peyman'ı yeni sahibi olmaya hazırlanan İş Holding ise 2020'de KFC'nin Türkiye birimini alarak adını duyurmuştu. 1950'de temeli atılan İş Holding’in patronu ise İlkem Şahin.

Tekstilden inşaata, tarımdan enerjiye kadar birçok alanda faaliyet gösteren şirket, Modern Mensucat Tekstil, Decoria, Akkoç Elektrik ve İnosol şirketleriyle faaliyet gösteriyor.

OBAMA VE CLINTON'IN SEÇİMİNDE YER ALDI

1977 doğumlu İlkem Şahin, ABD’de oldukça tanınan bir isim. ABD başkanlık seçimlerinde Barack Obama kampanyasının Türkiye başkanlığını yapan Şahin, Hillary Clinton ve Donald Trump arasında geçen seçim yarışında da Clinton’ı destekleyen kampanyayı yürütmüştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde