Yabancılar hangi hisselerden çıkıyor?

Yabancılar hangi hisselerden çıkıyor?

Yabancı yatırımcı, Bist'te Eylül'de 498 milyon dolar net çıkış ile aylık bazda yılın en yüksek satışını yaptı

Yabancılar hangi hisselerden çıkıyor?
16px
24px
09.10.2014 16:11
ABONE OLgoogle
Yabancı yatırımcılar global tarafta Fed’in beklentilerden hızlı faiz artıracağı endişeleri, içeride ise enflasyon kaygılarının etkisiyle Eylül ayında Borsa İstanbul’da 498.6 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.

Yabancılar Eylül ayında Borsa İstanbul’da 2014 yılının en yüksek aylık net satış tutarına ulaşırken; satışlarda bankacılık hisseleri öne çıktı. Yabancı yatırımcılar Yapı Kredi dışında bütün diğer büyük bankalarda net satıcı olarak yer aldı.

Borsa İstanbul’dan dün akşam KAP’a yapılan açıklamaya göre, yabancılar Eylül’de 6.19 milyar dolarlık alıma karşın, 6.68 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Yabancıların en fazla net alım yaptığı hisseler 24.9 milyon dolar ile THY, 22 milyon dolar ile Vestel ve 20.2 milyon dolar ile Pegasus oldu.

Yabancılar Eylül ayında en çok net satışı 104.4 milyon dolar ile Garanti Bankası 103.6 milyon dolar ile Vakıfbank , 99 milyon dolar ile de Halkbank’ta gerçekleştirdi.

Yabancı yatırımcılar Akbank’ta 55.3 milyon dolar, İş Bankası’nda 41.8 milyon dolar, Bank Asya’da da 17.8 milyon dolarlık net satış yaptı.

BIST-100 endeksinin Eylül ayında dolar bazında yüzde 11 değer kaybettiğine işaret eden Garanti Yatırım’dan yapılan değerlendirmede, “Global tarafta Fed, lokal tarafta ise enflasyon kaygılarıyla Ağustos ayının ardından Eylül ayında da etkili olan satış baskısı, yabancı yatırımcıların 2014 yılının en yüksek aylık satış tutarına ulaşmalarına neden oldu. Yılın başından bu yana net alış tutarı 1.13 milyar dolara geriledi. Aynı dönemde bankacılık sektörü hisselerinde 409 milyon dolarlık net satış gerçekleşti” denildi.

Yabancı yatırımcılar, Ocak-Eylül’de 59.05 milyar dolar alım, 57.93 milyar dolar da satış gerçekleştirdi ve buna göre yılın ilk dokuz ayında 1.13 milyar dolarlık net alım yapmış oldular. Yabancılar 2014 yılında Ocak, Haziran ve Ağustos aylarında Borsa İstanbul’da net satıcı konumunda yer almışlardı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde