Yabancı turistlerin en çok sorduğu soru!

Yabancı turistlerin en çok sorduğu soru!

Türkiye'de turizmin cenneti Antalya'da oteller bir bir açılmaya başladı. 285 otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Güvenli Turizm Sertifikasyonu'na başvurdu. 180'i ise sertifikasını aldı.

Yabancı turistlerin en çok sorduğu soru!
16px
24px
13.07.2020 10:03
ABONE OLgoogle

1 Temmuz'dan itibaren özellikle Ukraynalı turistler, tatil için Antalya'yı tercih etmeye başladı. Hem otellerde alınan önlemleri incelemek hem de yerli-yabancı ziyaretçilerin 'güvenilir tatil'i nasıl bulduğunu sormak için Antalya'daydık. Turistler, burada eşsiz bir tatil geçirdiklerini ve kendilerini çok güvende hissettiklerini vurguluyorlar. İşte turistlerin Antalya izlenimleri...

HİÇ KORKMADIK, HER ŞEY MÜKEMMEL

? Yana-Kirilo Osipova: Türkiye'ye ilk kez gelmiyoruz, buradaki kaliteyi çok iyi biliyoruz. Pandemi sürecinde de Türkiye'yi takip ettik, çok disiplinli çalıştılar. Buraya geldiğimizde Türkiye'yi Ukrayna'dan daha güvenilir bulduk. Otelde tek kullanımlık maskeler, bardaklar veriliyor. Personel çok iyi eğitilmiş. Her şey mükemmel, dolayısıyla hiç korkmadık. Aldığımız hizmette hiçbir düşüş yok. Benim kendi bloğum var (Yana Osipova). İnsanlara "Burada oteller kontrol altında, hiç korkmayın ve gelin" diyorum.

TÜRKİYE'YE GÜVENMEMEK İMKÂNSIZ

? İhor Sihora: Tatilimizi satın aldığımız acente bize Türkiye'de alınan önlemleri aktardı. O kadar üst düzey önlemler alınmış ki Türkiye'ye güvenmemek imkânsız. Beklentilerimizin de üstünde hizmetle karşılaştık. İçeride pandemi nedeniyle uyarılar bekliyorduk. Ancak otel içinde bunu görmedik. Personele sorduğumuzda ise termal kameralarla izlendiğimizi söyledi. Bu bize daha büyük güven ve konfor verdi. Pandemi nedeniyle hiç psikolojik bir baskı hissetmedik. Tüm önlemler alınmış ama sizi rahatsız etmiyorlar. Bütün arkadaşlarımıza da tatil için Türkiye'yi önereceğiz.

? Vita -Daylo Cherednychenko: Türkiye'ye gelirken hiç tedirgin olmadık. Avrupa'da vaka sayıları çok yüksekti. Özellikle yaşlı evlerinde ölen insanlar oldu ve bu bizi çok üzdü. Kız kardeşim İspanya'da yaşıyor. Bizi davet etti ancak biz Türkiye'de tatil yapmayı tercih ettik. Türkiye'yi tek geçeriz özellikle çocuklu aileler için mükemmel bir yer ülke. Avrupa'daki arkadaşlarımız da Türkiye'ye gelmek istiyor. Karantina uygulamasının kalkmasını bekliyorlar.

GERİ DÖNECEĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜZ

? Alena-Vlad Gubka: Bir haftadır Türkiye'deyiz. Yarın dönüyoruz ve çok üzgünüz. Oteller çok iyi önlemler almış. Biz Ukrayna'da da tatil yaptık ama orada çok tedirgindik. Burada her saniye her şey siliniyor ve yıkanıyor. Deniz tertemiz. Bu her zaman böyleydi ama pandemide üst düzeye çıkmış. Bu size daha da güven veriyor. Her şey düşünülmüş ama hiç hissettirilmiyor. Ağustosta başka bir ülkede tatil planlıyorduk ama yeniden buraya gelmeye karar verdik.

TURİSTLERİN EN ÇOK SORDUĞU SORULAR

? Tatil süresinde maske takılması zorunlu mu? Böyle bir zorunluluk bulunmamakta olup, tavsiye ediliyor. Buna ek olarak hem girişte hem de misafir odalarında tek kullanımlık maske sunumu yapılıyor.

? Açık büfe sistemi nasıl olacak? Açık büfedeki ürün çeşitliliğinde bir azalma olacak mı? Açık büfe sistemi yerine temassız büfe sistemi geldi. Yani büfedeki yiyecekler aşçılar tarafından servis edilir. Büfe yapılarında fleksi seperatörler yer almakta olup, sosyal mesafe kuralına dikkat ediliyor. Bazı tesislerde ise bazı yiyecek ve içecekler garsonlar tarafından masaya servis ediliyor. Ürün çeşitliliğinde bir azalma yok, aynı konsept korunuyor. Kaşık-çatal-bıçak gibi malzemeler ambalajlı hale getirilmiş, tuz-karabiber gibi baharatlar ise artık ambalajlı tek kullanımlık şekilde servis ediliyor.

? Aynı aileden olmasak da aynı odada kalabilecek miyiz? Birlikte tatile gelen misafirlerde sosyal mesafe kuralı aranmıyor. Aynı odada kalanlar için genel alanlarda da sosyal mesafe zorunluluğu yok.

? Animasyon ve mini club aktiviteleri olacak mıdır? Sadece sosyal mesafeyi etkileyen yoğun kalabalığa neden olabilecek party ve showlarda sınırlandırma olacak. Diğer bireysel spor aktiviteleri, canlı müzik ve görsel showlar yapılmaya devam ediyor. Yüksek temas ve risk gerektiren oyuncak grupları kullanılmıyor ama özellikle dış alan ve sosyal mesafenin korunabileceği çocuk aktiviteleri devam ediyor. Yaş gruplarına göre uzman sorumlu personellerle hizmet veriliyor.

? Havuz, aquapark ve deniz kullanımı nasıl olacak? Havuz, aquapark ve deniz kullanımı aynı şekilde devam edecek. Burada önemli nokta kullanım sonrasında sosyal mesafe ve temas yoluyla çapraz bulaşmaya dikkat edilmesi.

? SPA ve fitness kullanımı olacak mıdır? Tamamen rezervasyon sistemiyle kullanılmaya devam ediliyor. 30'ar dakikalık programlar uyguluyor. 15'er dakikalık temizlik ve dezenfeskiyon uygulamaları için ara veriliyor. Bu alanlarda her kişiye özel sorumlu personeller eşlik ediyor.

? Otellerde havalandırma ve klima sistemi çalışacak mıdır? Yüzde 100 taze havayla çalışan sisteme sahip olanlarda klima ve havalandırma aynı şekilde çalışmaya devam ediyor.

Betül Alakent/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde