Yabancı basından seçim tahminleri

Yabancı basından seçim tahminleri

Yarın gerçekleşecek olan seçimler dünyada ilk sırada. ABD, Yunan ve Arap ülkeleri seçimler hakkındaki son gelişmeleri ve analizleri manşetten okuyucularına sundu.

Yabancı basından seçim tahminleri
16px
24px
13.05.2023 13:52
ABONE OLgoogle

14 Mayıs seçimlerine artık saatler kaldı. Türkiye yarın sabah saat 08:00'dan itibaren sandık başına gidecek. Seçimlerde yaklaşık 64 milyon kişi oy kullanacak. Türkiye'de yapılacak seçimler dünya medyasında geniş bir şekilde yer almaya devam ediyor.

YUNAN BASININDAN GENİŞ ANALİZ

Katmerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Yunan muhabirinin sözlerine yer verdi. Manolis Kostidis'e konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında  "Yunanistan ile husumetleri ve rekabetleri bir kenara bırakabiliriz, bu her iki ülkeye de büyük zarar verdi ve devam etmemeli. Hem Yunanistan hem de Türkiye seçimlerinin yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum. Biz Türkiye'den Yunanistan'a samimi ve dostane selamlarımızı gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

İLK TUR TAHMİNİ

Yunanistan'ın en önemli medya kuruluşlarından Ta Nea ise 'Seçimler Batı'yı ve Yunanistan'ı hayal kırıklığına uğratabilir' isimli analizinde Batılı ülkelerin Erdoğan'ın olası bir yenilgisini desteklediği yazıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Çok kutuplu bir dünyanın savunucusu, güçlü bir figür' ifadesi kullandı. Analizinde Erdoğan'ın yüzde 50+1 oranını yakalayarak ilk turdan zaferi göğüsleyebileceği belirtildi.

Yunanistan'ın en önemli medya kuruluşlarından Ta Nea 'Seçimler Batı'yı ve Yunanistan'ı hayal kırıklığına uğratabilir' isimli analizinde Batılı ülkelerin Erdoğan'ın olası bir yenilgisini desteklediği yazıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Çok kutuplu bir dünyanın savunucusu, güçlü bir figür' ifadesi kullandı. Analizinde Erdoğan'ın yüzde 50+1 oranını yakalayarak ilk turdan zaferi göğüsleyebileceği belirtildi.

DİKKAT ÇEKEN 'YENİ ÇOCUKLAR' İFADESİ

Haberin devamında Erdoğan'ın yıllardır siyaset arenasında olduğu ve 'Vatandaş egemenliğine' önemli ölçüde değer verdiği belirtildi. Ta Nea analizinde son günlerde yaşanan Kılıçdaroğlu-Putin konusuna da değindi. Erdoğan'ın Rusya ile kurduğu yakın ilişkilere değinen Ta Nea, 'Mahalledeki yeni çocuklar Atatürk'ün Bolşeviklerle dostane ilişkiler içinde olduğunu bilmiyorlar' dedi.

Seçimleri yakından takip eden Middle East Eye'dan David Hearst son günlerde Economist'in Erdoğan ve Türkiye hakkındaki manşetlerini değerlendirdi. Hearts'ün analizinde 'The Economist, seçilmiş bir devlet başkanı olan Erdoğan'a karşı açıkça ifade ettiği nefretiyle kendini aştı' dedi ve Türkiye'de seçimlerin özgür bir şekilde yapıldığını işaret etti.

Öte yandan Middle Easy Eye, seçimlerle ilgili yaklaşık 4 dakikalık bir de analiz yayınladı. Analizde adaylar hakkında bilgiler verildi.

ABD merkezli CNN International, Kılıçdaroğlu'nun Putin hakkında attığı tweetleri konu alan bir haber yaptı. Haberde yaşanan son gelişmelere yer verilirken Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi de kendine yer buldu.

BBC ise Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'da yağmur altında bir miting düzenlediğini ve iktidarı almak için büyük bir şansları olduğunu destekçilerine anlattığını yazdı. Yazının devamında Kılıçdaroğlu'nun seçimi 2. tura bırakmak istemediği ve bir süredir kampanyasını bu konu üzerinden yürüttüğü belirtildi.

BBC aynı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yer verdi. Kılıçdaroğlu'nun mitinginden bir gün önce Sincan'da destekçileriyle buluştuğu ve görkemli bir miting düzenlediğini aktardı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde