Yabancı bakanı kargocu soydu!

Yabancı bakanı kargocu soydu!

Sierra Leone Dışişleri Bakanı Nabeela F. Tunis’in, İstanbul’dan aldığı 6 valizlik hediyelik eşyası çalındı. Bakanı kargocu olan vatandaşının soyduğu ortaya çıktı

Yabancı bakanı kargocu soydu!
16px
24px
08.02.2021 07:53
ABONE OLgoogle

Türkiye'ye büyükelçilik açılışı için gelen Batı Afrika ülkesi Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela F. Tunis'in İstanbul gezisi sırasında satın aldığı 100 bin liralık hediyelik eşyaların bulunduğu 6 valizi kargocu olan vatandaşı tarafından çalındı.

Sierra Leone Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Mohamed Lamin Khan'ın şikâyeti üzerine kargocu Alphajor Barry yakalandı.

YAKALANIP TUTUKLANDI

Tunis, geçen kasımda, açılışı yapılacak olan büyükelçilik binası için Türkiye'ye gelmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı açılışın ardından Tunis, eşiyle birlikte İstanbul'a döndü ve yaklaşık 100 bin liralık bir hediyelik eşya alışverişi yaptı.

Gezisinin ardından ülkesine dönecek olan Tunis, aralarında satın aldığı eşyaların da bulunduğu 8 valizi ülkesine göndermesi için Fatih'te kargoculuk yapan vatandaşı Barry'e geçen 10 Kasım'da teslim etti.

Ülkesine giden Tunis, kargocuya verdiği 8 valizden sadece 2 tanesinin geldiğini görünce hemen durumu Ankara Büyükelçiliği'ndeki müsteşar Khan'a bildirdi. İhbar sonrası gözaltına alınan Barry tutuklandı.

Yunus Emre Kavaj/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde